Anadolu Eğitim Sendikası, 2005 yılından başlayarak gelenekselleştirdiği Başöğretmenlik Onur Ödülü’nün 14.’sünü verdi. 
Ödül, eğitim ve öğretim çalışmalarının örgütlenmesi adına yaptığı başarılı çalışmaları nedeniyle  AES Onur Kurulu’nun teklifi ve Yönetim Kurulu'nun kararı ile Ankara Başkent Öğretmenevi'nde yapılan törenle aynı zamanda AES kurucu genel başkanlığı görevini de yapmış olan Cansel Güven'e verildi.
Yapılan açıklamaya göre, törene Bağısız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Bayram Zengin ve konfederasyona bağlı sendikaların genel başkanları,okul müdürleri,AES İl ve ilçe temsilcileri katıldı.


Ödül töreninde konuşan Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, Cansel Güven'in Atatürk ilkelerine bağlı  bir eğitimci olmasının yanında öğretmen örgütlenmesinde açmış olduğu onurlu, bağımsız yolun kendilerine ışık tutacağını ifade ederek, Cansel Güven'e Başöğretmenlik Onur ödülünü takdim etti. 


Teşekkür konuşması yapan Cansel Güven, “Bir yol aldım ve bir şeyler başardıysam sizden öğrendiklerimin izi var. Mesleğimizin niteliğini ve onurunu korumada yaşanan erozyonda siyasiler kadar öğretmenlerin de sorumluluğu var. Atatürk'ün mirasını korumak, iyi öğretmen olmak ve idealizm ile olur. Hakkınızı arayın ve bağımsız sendikacılıkta örgütlenin." dedi.
Törene; AES Çorum İl Başkanı Nihat Örs, Yönetim Kurulu üyeleri Yüksel Say ve Gazi Gevşek katıldı. İl Başkanı Nihat Örs, Cansel Güven'e eğitimcilerin kendilerinden aldıkları güçle bağımsız sendikacılıkta başarılı olabileceklerini gösterdiği  için Çorum İl Temsilciliği adına plaket verip, Çorum leblebisi hediye etti. 


Çorum heyeti ayrıca, Genel Başkan Mehmet Alper Öğretici’ye de Genel Başkan olarak aldığı görevde başarılar dileyerek Çorum leblebisi hediye etti.    

Editör: Haber Merkezi