FATİH BATTAR

Halkbank’ın 80.kuruluş yıl dönümü nedeniyle başlatılan ‘Çocuklar İster Halkbank Yapar’ projesi kapsamında dün Çorum Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile Halkbank sponsorluğunda 100 öğrenciye bisiklet dağıtım töreni düzenlendi.

Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen bisiklet dağım törenine Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Belediye Başkanı Zeki Gül, Vali Yardımcısı Turgay Gülenç, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yahya Çoban, Halkbank Çorum Şube Müdürü İsmail Karabay, öğrenciler ve veliler katıldı.

 Törende bir konuşma yapan Halkbank Çorum Şube Müdürü İsmail Karabay; “Halkbank olarak devletimizin uygun gördüğü her türlü sosyal etkinliklerde devletimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu bilinçle bu aziz vatanın, çocukların ellerinde yükseleceğini asla unutmayacağız.” dedi

Vali Necmeddin Kılıç ise dünyada Türkiye dışında yetimlere, mazlumlara kol kanat geren ve sahiplenen bir ülke olmadığını belirterek, Türkiye’nin yeryüzündeki ülkeler arasında insanlığı en yüksek ülke olduğunu söyledi.

Kılıç; “Biz aça el uzatırız, biz yetimin başını okşarız, biz dula kol kanat gereriz, biz kimsesizin kimsesi oluruz, biz mazlumun koruyucusu oluruz, biz mağdurun yardımcısı oluruz. Yeryüzünde zenginlikleri paçalarından akan ülkeler Suriye’de, Akdeniz’de boğulan çocukları seyrederken, ülkelerine pazarlık yaparak 300 mülteci alırken, Türk milleti 4 milyon mülteciyi bağrına basmıştır. Bun da yeryüzündeki ülkeler arasında insanlığı en yüksek olan ülke olduğunun en açık göstergesidir.” dedi

Kılıç, sosyal devlet olmanın gereği olarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile Halkbank sponsorluğunda devletin sürekli himayesinde bulunan öksüz ve yetim çocuklara bayram öncesi bisiklet dağıtarak onların sevincine ortak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Tören sonrası bisikletlerine kavuşan çocukların mutlulukları gözlerinden okundu. Çocukların sevincine protokol üyeleri de ortak oldu. Meydanda bisikletleriyle tur atan çocuklar, protokol üyeleri fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

Editör: Haber Merkezi