M.BURAK YALÇIN

Çorum Jandarma Komutanlığında temel eğitimlerini tamamlayan 100 bedelli asker yemin etti.

Yemin töreni, sancak geçişinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Sancak tanıtımından sonra silahlar ve Türk bayraklarının bulunduğu masaların etrafında sıralanan askerler, Türk bayrağı ile silah üzerine el basarak yemin etti.

Törene Vali Mustafa Çiftçi, Van Valisi Murat Zorluoğlu, İl Jandarma Komutanı Abdurrahman Başbuğ, Emniyet Müdürü Murat Kolcu ve asker aileleri katıldı.

Jandarma Er Osman Emre Fidan’ın Bayrak şiirini okumasının ardından eğitimde başarılı olan Ferhan Işık, atışta başarılı olan Uğur Kılınç, sporda başarılı olan Levent Özkan ve bakımda başarılı olan Türker Demircan’a protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi.

VALİ ZORLUOĞLU’NUN OĞLUDA YEMİN ETTİ

Yemin eden askerler arasında Van Valisi Murat Zorluoğlu’nun oğlu Selim Zorluoğlu’da vardı. Selim Zorluoğlu’nu da törende ailesi yalnız bırakmadı.

Törende konuşma yapan İl Jandarma Komutanı Abdurrahman Başbuğ içilen andın vatan sevgisi, namus ve şeref anlamında olup dürüstlüğün ve mutlak itaatin simgesi olduğu belirterek, “Her anne baba evladının askerlik yaptığını görmek ve bununla gururlanmak ister. Vatan görevi en kısa ve öz ifadeyle kan ile kazanılmış toprakların gerektiğinde kan ile savunulması demek olup ant içmekte bu kutsal vatan görevini en iyi şekilde yapılmasına dair namus sözü vermektir. Yemininizin teminatı şerefiniz bedeli de gerektiğinde vatan ve cumhuriyet uğruna canınızı seve seve feda etmenizdir” diye konuştu.

Tören sonunda askerler aileleriyle bir araya gelerek hasret giderdi.