M.BURAK YALÇIN
Çorum Belediyesi, Muharrem ayı nedeniyle dün 6 farklı bölgede 15 bin kutu aşure ikram etti.
Aşure etkinliğinde konuşma yapan Belediye Başkanı Zeki Gül, Ehl-i Beyt sevgisini pekiştirmek için vatandaşlarla bir araya geldiklerini belirterek, “Sadece aşure yemek değil, geçmişte ders almamız gereken zulme, zalimliğe karşı büyük bir mücadelenin sembolü olan zalimler karşısında boyun eğmeyen Hz. Hüseyin efendimizi tekraren anmak, Ehl-i Beyt sevgimizi pekiştirmek için vatandaşlarımızla beraber olduk” dedi.


Ahirette zalimlerin yerinin Yezid’lerin yanı olduğunu da ifade eden Başkan Gül, “Allah, bizi bir yapan, beraber yapan bu mübarek günleri tüm vatandaşlarımızla birlikte beraber kutlamayı tekrar nasip etsin. Dünyadaki tüm zalimlerin, mazlumları katledenlerin yeri Yezid’in yanıdır. Ahirette dünyadaki tüm mazlumlar Hz. Muhammed, Hz. Hasan, Hz. Hüseyin, Hz. Ali’nin yanına yer alacaktır” diyerek sözlerini tamamladı.


Konuşmanın ardından Başkan Gül vatandaşlara aşure ikram etti. Belediye binası yanının dışında Milönü, Yunus Emre Parkı Yanı, Özdoğanlar Sineması Yanı, Huzur Cami, Yazıçarşı Kavşağı’nda da vatandaşlara aşure ikram edildi.

 

Editör: Haber Merkezi