Çorum Belediyesi'nin ‘Akıllı Şehir İçin Yol Haritası (A Roadmap For Smart City)’ projesi Avrupa Birliği'nden hibe alacak projeler arasına girdi. 

Türkiye ile Avrupa Birliği üyesi ülkeler arasında yapılan kentlerin eşleştirilmesi yolu ile AB üyeliği sürecindeki ülkelerde değişimi ve dönüşümü hızlandırmayı ve sürdürülebilir yapılar oluşturmayı amaçlayan "Türkiye ve AB arasında Şehir Eşleştirme Hibe Programı" çağrısına "Akıllı Şehir İçin Yol Haritası" adlı proje ile başvuran Çorum Belediyesi hibe almaya hak kazandı. 


Belediye Basın Biriminden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Zeki Gül, Strateji Geliştirme Müdürü Ömer Maz, Hitit Üniversitesi Öğr. Gör. Mehmet Aydınkal, Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi'nde proje sözleşmesini imzaladı. 


Çorum Belediyesi AB'den hibe almaya hak kazandığı Akıllı Şehir İçin Yol Haritası projesinde yurt dışından Litvanya'nın Telsiai Belediyesi ve Macaristan'ın Szarvas Belediyesi, yurtiçinden de Hitit Üniversitesi ve Çorum Ticaret ve Sanayi Odası ile proje ortaklığı yapacak. 15 Ocak 2019'da başlayacak projenin uygulama süresi 12 ay olacak. Toplam bütçesi 135 bin Euro olan projenin yüzde 85'i Avrupa Birliği tarafından hibe olarak karşılanacak. 


Projede, ortaklık kuran şehirler arasında kentsel yaşamı bütünleşik çözümlerle geliştirmek için sürdürülebilir işbirliği mekanizmalarının geliştirilmesi hedefleniyor. Proje ile Çorum için akıllı şehir uygulamaları konusunda mevcut durum ortaya konularak stratejik eylem planı oluşturulacak ve belediye personelinin, akıllı şehir uygulamaları hakkındaki bilgi ve deneyimlerinin, alınacak eğitimler ve iyi uygulama örneklerinin incelenmesi ile geliştirilmesi sağlanacak.