M.BURAK YALÇIN

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Çimento Fabrikasının yeriyle ilgili Çorumlulara müjde verdi. Fabrikanın 1 milyon 384 bin m2’lik alanını satın alacaklarını duyuran Başkan Aşgın, bu alana yeni bir şehir inşa edeceklerini söyledi.

Geçtiğimiz Cuma günü Hürriyet Meydanı’nda basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, uzun yıllar çevre kirliliğine neden olan şuanda atıl durumda olan Çimento Fabrikası’nın 1 milyon 384 m2’lik alanını satın alacaklarının müjdesini verdi.

‘FİNANS KISMINI HALETTİK’

Buranın Çorum’a kazandırılması noktasında çok önemli aşamaya geldiklerini ifade eden Başkan Aşgın, “Son 3 aydır fabrikanın sahibi olan firmayla görüşmelerimiz devam ediyor. Çorum’da ve Ankara’da görüşmelerimiz oldu. Geçtiğimiz 2 hafta içerisinde de bu görüşmelerimiz neticelendi. Hemen hemen her konunda anlaşmaya vardık. Bütün çalışmalarımızı tamamladık, finans kısmını hallettik. Peşinatla ilgili kısmen kredi kısmen de kendi hazırlıklarımız vardı burayla ilgili bütün finans kısmını tamamlamak suretiyle önümüzdeki hafta içerisinde Ankara’da tekrar görüşeceğiz.” dedi. 

‘BÜYÜK HAYALLER KURUYORUZ’

Çimento Fabrikası arsasının Melikgazi, Bahçelievler ve Bahabey Çamlığına kadar ifade eden Aşgın, “Çevre yoluna kadar da 257 dönümlük bir alan mevcut. Böylesine muazzam bir alan. Artık büyük hayaller kurmaya başladığımızda, mali rahatlamayı sağladığımızda bankadaki hesaplarımıza baktığımızda böylesine büyük bir satın almaya cesaret ediyoruz. Çorum Belediyesi olarak ­bu çok kıymetli arsayı satın alıp milletimizin, hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız.” diye konuştu

‘PROJELERİMİZDEN BİR TANESİ YENİ BİR ŞEHİR KURMAKTI ALLAH İKİNCİSİNİ NASİP EDECEK’

8 Ocak’ta yapılacak olan belediye meclis toplantısında yetkiyi alacaklarını ifade eden Başkan Aşgın, “Projelerimizden bir tanesi yeni bir şehir hayali kurmaktı. İlk kışlanın olduğu bölgede bir yeri planlamıştık. Yatay mimari, yeşil dokusuyla, sosyal alanları ile yeni bir şehir kuracağız. Orayla ilgili nihayete geldik. Ruhumuzu ortaya koyduk. Samimiyetle çalışmalarımızı yaptık. Biz bir tane yeni şehir hayal etmiştik rabbim bize ikincisini kurmayı nasip edecek. Burada ne yapılması ile ilgilide kapsamlı çalışmalar devam ediyor” şeklinde konuştu.

‘VATANDAŞLARIN GÖRÜŞLERİNİ ALACAĞIZ’

Araziye yapılacak proje ile ilgili vatandaştan da görüş alacaklarını vurgulayan Aşgın, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Burası büyük bir proje. Devir işlemlerini Ocak ayının ortaları gibi tamamlamayı planlıyoruz. Şehrin yüz yıllarına karşılık gelecek bir proje. Bu anlamda ulusal ve uluslararası destekler alacağız. Yeni şehirler kurma ölçeğinde olan firmalarla görüşme yaptık. Hemşehrilerimizin talepleri doğrultusunda ticaret alanlarından, sosyal konutlara, nitelikli konutlara, AVM’lere, jeotermal tesislere kadar birçok şey düşünebilir. Şehrin önünü açacak bu projeyi inşallah hep beraber hayata geçireceğiz.”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR

Aşgın, basın açıklaması sonrası kendilerine cesaret veren, her konuda önlerini açan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da teşekkür ederek sözlerini şu şekilde tamamladı: “Arsanın satın alınmasında Çorum Valimiz Mustafa Çiftçi, AK Parti Milletvekillerimiz Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya, Erol Kavuncu, AK Parti İl Başkanımız Yusuf Ahlatcı, Merkez İlçe Başkanımız Erhan Akar, TSO Başkanımız Çetin Başaranhıncal ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

Basın toplantısında AK Partili Belediye Meclis Üyeleri Mustafa Tuzcu ile Ertuğrul Eren, MHP Belediye Meclis Üyesi Selim Güloğlu ve Belediye Başkan Yardımcıları da hazır bulundu.

Editör: Haber Merkezi