Çorum Belediyesi Basın Biriminden yapılan açıklamada;

Çorum Belediyesi geçmiş yıllarda olduğu gibi abonelerine su, imar ve emlak gibi borçlarla ilgili SMS yoluyla uyarı mesajı göndermektedir. Abone ve mükelleflerimizin belediyemizle ilgili takip etmesi gereken konularda, ileride mağduriyet yaşanmaması için diğer kamu kurumlarında olduğu gibi bilgilendirme SMS'leri gönderilmektedir.

SMS'leri gönderirken kullanılan telefon numaraları abone ve mükelleflerin bilgi formlarında kayıtlı olan telefon numaralarıdır. Bazı abone ve mükelleflerimizin numaraları yanlış vermesi konuyla ilgili olmayan kişi veya kişilere bilgilendirme mesajlarının gitmesine neden olmaktadır.

Su, imar ve emlak gibi konularda Bilgilendirme mesajı gönderdiğimizde verilen yanlış iletişim bilgileri yüzünden Türkiye'nin farklı illerinden bizleri arayarak "Benim Çorumla bir ilgim yok, bana neden mesaj geliyor" gibi geri dönüşler yaşayabiliyoruz. İletişim bilgilerine ait sistemden vatandaşlarımızın belediyemizde kayıtlı olan telefon numarasını kontrol ettiğimizde, mükelleflerimizin yanlış numara verdiklerine şahit oluyoruz. Böyle bir durumlarda borcu olan vatandaşımız, borç, beyan dönemleri, su kesintisi gibi konularda gönderilen SMS'lerden haberdar olamamaktadır. Bu sebeplerle vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için Çorum Belediyemize gelerek iletişim bilgilerini güncellemesi gerekmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Editör: Haber Merkezi