FATİH AKBAŞ

Ziyarette konuşan Belediye Tesisler Müdürü Mahmut Yabacıoğlu, gençlerin kendi hedefleri ve ülkenin hedefleri doğrultusunda yürümeleri adına tavsiyeler almaları için ziyareti yaptıklarını söyledi.

Veliler adına Çorum Belediyesine teşekkürlerini ileten Mahmut Yabacıoğlu, “Çorum Belediyemiz gerçekten çok özel ve güzel ortamlarda kaliteli mekanlarda fedakarca çalışan öğretmenlerimizle çocuklarımıza değer katıyor. Onlar bu değeri hakkediyorlar. Çünki onlar bizim umudumuz geleceğimizdir. İnşallah kendileri de kendilerine verilen değerin üstüne değer katarak yarın bu ülkeyi hak ettiği yere getirecek ve yarın bir gün Allah’ın izniyle ülkemiz böyle kırılgan şeyler yaşamayacak. Tam tersi biz dünyada söz sahibi olarak hata yapılmasına fırsat vermeyen büyük liderler olmaları yönünde kendilerini hep yüreklendiriyoruz” dedi.

‘7’DEN 70’E HERKESE HİZMET VERİYORUZ’

Çorum’da Kadın Kültür ve Sanat Merkezi olarak hizmet veren bir katı da Gençlik Merkezi olarak hizmet veren 4 mahallede Kültür Merkezi olduğunu belirterek sözlerine başlayan Belediye Başkanı Zeki Gül ise “Bu merkezlerde 7’den 70’e herkese en iyi hizmeti vermek konusunda gayret ediyoruz” dedi.

Akkent, Ulukavak, Mimarsinan ve Bahçelievler Mahallelerinde bulunan kültür merkezlerinin yanında bir de kültürel, sanatsal, sportif faaliyetlerin yapılabildiği, gençlerin, kadınların ve dezavantajlı grupların eğitim – öğretim gördüğü ve her türlü imkânla donatılan Buhara Kültür Merkezi olduğunu kaydeden Başkan Zeki Gül,

“Bir de şehir merkezimizde kadınlar için Velipaşa Kadın Kültür ve Sanat Merkezi, gençlerimiz için ise Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezimiz var.  Bu 6 merkezimizde yıl boyunca eğitim faaliyetlerimize, öğretim faaliyetlerimize, spor faaliyetlerine, sanat etkinliklerine devam ediyoruz.  6 Kültür Merkezimizde eğitim – öğretim döneminin dışında, yaz tatillerinde de faaliyetlerimize devam ediyoruz” şeklinde kaydetti.

43 BRANŞTA KURS AÇILDI

Yıl içerisinde 10 binden fazla öğrencinin, Gençlik Merkezleri’nden yararlandığını ifade eden Başkan Gül, “Şu anda da,         Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezi’mizde, 769 öğrencimiz, Bahçelievler Kültür Merkezi’mizde 444 öğrencimiz, Mimarsinan Kültür Merkezi’mizde 543 öğrencimiz, Akkent Kültür Merkezi’mizde 225 öğrencimiz,

İkbal Kültür Merkezi’mizde 343 öğrencimiz, Buhara Kültür Merkezi’mizde 2425 öğrencimiz eğitim – öğretim kurslarına katılıyor.  Şu an Gençlik Merkezleri’mizde 4 bin 749 öğrencimiz eğitim – öğretim yönelik kurslarımıza, ilgi ve yeteneklerine uygun sanat kurslarımıza katılıyor. Bir öğrencimiz birden fazla kursa katılabiliyor.

Mükerrer rakamlarla birlikte 9 bin 675 öğrencimiz Belediyemizin mahallelerimize inşa ettiği merkezlerde eğitim faaliyetlerimize katıldı. Öğrencilerimize yönelik 43 branşta kurs açtık. Bu 43 branşın içerisinde eğitime destek kursları var, sanat ve yetenek kursları var, sportif kurslar var. Bunların dışında 4 – 6 yaş grubu evlatlarımız gençlik merkezlerimiz bünyesinde açılan Kur’an Kursunda hem Kur’an-ı Kerim öğreniyorlar hem de temel dini bilgileri alıyorlar. Gençlerimiz için yaz spor okulları açıyoruz. Yaz Spor Okullarımızda da 2 bin 100’ den fazla evladımız, ilgi duyduğu, yeteneği olduğuna inandığı spor kurslarımıza katılıyor” diye belirtti.

GENÇLER KİŞİSEL GELİŞİMLERİNE KATKI SAĞLIYOR

Çorum Belediyesi Gençlik Merkezlerine her yıl bir önceki yıla göre ilginin arttığını dile getiren Başkan Gül, “Kurslarımıza katılan öğrencilerimizin sayısı her yıl artıyor. Sorumluluğumuz da arıtıyor.  Merkezlerimize gelen öğrenciler, akademik kurslarla okul bilgilerini pekiştirirken, kültür ve sanat kurslarıyla kişisel gelişimlerine katkı sağlıyorlar. El sanatları, resim spor akıl oyunları, drama kursları gibi birçok alanda kendilerini geliştirme imkânı buluyorlar. Amacımız, gençlerimizin ailesine, kendisine vatanına, milletine faydalı insanlar olarak yetişmelerine yardımcı olmak, onlara rehberlik etmek. Bu samimi gayretimizin de meyvelerini alıyoruz. Bu konuda gösterdiğimiz gayretle birlikte öğrencilerimizin başarısı artıyor. Öğrencilerimizin artan başarısıyla hem ailelerimiz, öğretmenler, bizler çok seviniyoruz. Gençlik Merkezlerimizde eğitim – öğretim gören ortaokul öğrencilerimiz önemli başarılar elde ettiler.  1 milyon 9 bin 260 öğrenci Liselere Geçiş Sınavına girdi. Çorum Belediyesi Gençlik Merkezleri’mizde kursiyer olarak katılan 540 öğrencimiz başarı sıralamasında üst sırada yer aldı. % 5’lik dilimde 29 öğrencimiz, % 10’luk dilimde 16 öğrencimiz, % 20’lik dilimde 35 öğrencimiz, % 20 – 100’lük dilimde ise 460 öğrencimiz var.

Tabi bu başarı sadece Belediyemizin değil, Milli Eğitim Müdürlüğümüz, okullarımız, öğretmenlerimiz, idarecilerimizle ortak bir başarıdır. Öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Hayırlı bir gelecek temenni ediyorum. Vatanımıza, milletimize, insanlığa hayırlı işler yapan insanlar olarak yetişmelerini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘BİRLİK VE BERABERLİĞE EN FAZLA İHTİYAÇ OLAN GÜNLERDEN GEÇİYORUZ’

Şuan Türkiye’nin birliğe beraberliğe çok fazla ihtiyacın olduğu süper beyinlere ihtiyacın olduğu bir dönemden geçtiğinin altını çizen Başkan Gül, “Hiçbir devlet kendiliğinden oturduğu yerden süper bir devlet haline gelmemiştir. Çalışarak gelmiştir. Türk milleti diğer milletlerden daha fazla zekidir. Türk milletinin geçmişteki başarısına baktığımız zaman biz dünyanın en büyük devleti iken kabile bile olmayan bir devlet bugün ekonomik bir güce erişmişse bizde aynı şekilde onları geçebilecek kabiliyete ver kapasiteye sahibiz. Allah bu millete zeval vermesin. Bu milletin geleceği ile ilgili size güveniyoruz. Siz bizim geleceğimizsiniz, siz bizim istikbalimizsiniz, istikbalimizin kararmaması için sizin çok iyi yetişmeniz lazım. Çağın tüm bilgileriyle donanmanız lazım hatta çağımızın ötesinde gelecekle ilgili plan ve programlarınız olması lazım. Gelecekteki dünyayı Türk milletinin evlatlarının inşa etmemesi için hiçbir sebep yok. İnşallah bizim bu ümidimizi boşa çıkartmazsınız. Başarılarınızın devamını temenni ediyorum. Şu günlerde vatan hainleri hariç her renkte her siyasi görüşte her dilde ve ırkta ki vatandaşlarımızı kucaklamamız lazım. Bu ülkeyi düze çıkartmak için bu birliğe bu beraberliğe dostluğa çok büyük ihtiyacımız var” diyerek sözlerini tamamladı. Başkan Gül, öğrencilere ziyaretin anısına çeşitli hediyeler takdim etti.

Editör: Haber Merkezi