Çorum Belediyesi, şehirde kişi başına düşen yeşil alan miktarını yükseltmek ve çocukların ve vatandaşların daha sağlıklı ortamda vakit geçirmeleri amacıyla park ve yeşil alan düzenleme çalışmalarına devam ediyor.

Şehrin dört bir yanında yeni yeşil alanlar oluşturduklarını ifade eden Belediye Başkanı Zeki Gül, “Çevre düzenlemesi, peyzaj ve yeşil alan çalışmalarıyla Çorum geneline estetik bir görünüm kazandırıyoruz. Çorum’a bu zamana kadar 35 büyük park 185 semt parkı yaptık. 2018 yılında yaptığımız yeni parklarla bu sayıyı 240’a çıkarttık” dedi.

Her yıl çalışmalarımız artarak sürüyor diyen Başkan Gül, “Büyük park olarak, Kentpark, Erzurum Dede, Manas Parkı, semt parkı olarak, Mehmet Akif Ersoy 37. sokak, Bahar 35. sokak, Çoraklık 35. sokak,  Çamdeğirmeni 10.sokak, Bağcılar 80. sokak, Buhara 27.sokak, Köprübaşı 37.sokak, Muratevler 21.sokak, Akkent 4. cadde, Ata 40.sokak,  Çiftlikçayırı Caddesi ile Söğütlüevler caddesi kesişimi, Köprübaşı 19. sokak, Pazartesi pazar yanı yeşil alan,  Mimarsinan 7. cadde, Mimarsinan 9. cadde, Mimarsinan 11. cadde, Bağcılar 3. Cadde, Varinli caddesi, Tekceviz parkı ve Türkiyem Çeşmesi etrafı yapıldı. İlçelerimizi de şehir merkezimizle bir bütün olarak oralarda da park çalışmaları yaptık. Yaptığımız çalışmalar ile daha yeşil, daha temiz ve daha güvenilir ortamda çocukların oyun oynaması, vatandaşın daha güzel vakit geçirmesi ve dileyenlerin rahatça spor yapması amaçlıyoruz. Binlerce yetişmiş ağacı toprakla buluşturarak şehrimizin daha yeşil hale gelmesini sağlıyoruz. 2018 yılında yaptığımız park ve yeşil alan çalışmaları ile kişi başı yeşil alan miktarını 15,94 m2 çıkarttık. Şehrimize ve hemşehrilerimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi