“Türkiye ve Avrupa Birliği Arasında Şehir Eşleştirme Hibe Programı”  kapsamında hazırlanan ‘Akıllı Şehir İçin Yol Haritası’ projesi eğitim semineri ile devam ediyor.
Çorum Belediyesi'nin koordinatörlüğünde belediye personelinin akıllı şehir uygulamaları konusunda bilgi düzeyi ve kapasitesinin artırılmasını amaçlayan projede  geçtiğimiz hafta Antalya’da proje ortaklarından Litvanya Telsiai Belediyesi ve Macaristan Szarvas Belediyesi çalışanlarının da katılımıyla belediye teknik personeline yönelik “Akıllı Şehir Uygulamaları” eğitim semineri gerçekleştirildi. 

Eğitimde Novusens İnovasyon ve Girişimcilik Enstitüsü uzmanları tarafından, akıllı şehir bileşenleri, kentleşme ve akıllı şehirler, dünyada akıllı şehir girişimleri, akıllı şehir dönüşümleri ve akıllı şehir yol haritası konularında bilgiler paylaşıldı. Eğitim Programına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı uzmanları da katılarak Türkiye’nin “2019-2022 Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı” hakkındaki çalışmaları ve hazırlanan planın amaç, hedef ve faaliyetleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi. 

Eğitim programının sonunda Proje Koordinatörü ve Çorum Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Ömer Maz ve eğitim seminerine katılan katılımcılar Kemer Belediyesi’ni ziyaret ederek, Kemer Belediyesi Başkan Vekili Emrah Ayhan'a proje hakkında bilgiler verdi.