Çorum Belediyesi ‘Dünya Sokak Hayvanları Günü'nde de sokaktaki canları unutmadı. 38 kedi evi sokak kediler için hazırlanarak belirlenen noktalara yerleştirilmeye başlandı.

Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, her yıl 4 Nisan'ın sokak hayvanlarının durumuna dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla Dünya Sokak Hayvanları Günü olarak kutlandığını ve bu günde Çorum Belediyesi olarak 38 kedi evi yaptırıp belirlenen noktalara yerleştirmeye başladıkların söyledi. Mahalle muhtarlarının da görüşlerini alarak ihtiyaca göre belirlenen yerlere kedi evlerini bıraktıklarını ifade eden Çöplü, "4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü olarak kutlanmaktadır. Çorum Belediyesi olarak biz de 'Sokağımızın kedisi, sokağımızın köpeği' anlayışıyla bir takım çalışmalar yapıyoruz. Bunlardan bir tanesi de bugün 38 tane kedi evimizi sokağımızın kedilerine hazırladık. Muhtarlarımızla birlikte sokak hayvanlarımızın yoğun olduğu bölgelerde, gönüllü beslemecilerimizle birlikte tespit edilen yerlere kedi evlerini koyacağız. Muhtarlarımızla her konuda olduğu gibi bu konuda da istişareler yaparak Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerimizle ortak çalışmaları devam ediyor. Sokağımızın kedisi, sokağımızın köpeği düşüncesiyle sokak hayvanlarına sevgiyi ön plana çıkarak çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

Karadeniz Hayvan Hakları Federasyonu Çorum Temsilcisi Şeyda Çimen ise Çorum Belediyesi’nin hayvan dostu çalışmalarını takdirle karşıladıklarını vurgulayarak, "Çorum Belediyesinin yaptırdığı 38 tane kedi evini muhtelif yerlere koyacağız. Hayvan haklarıyla alakalı, hayvanlarla alakalı bu dönemde böyle bir çalışma yaptıkları için Belediye Başkanımıza ve Veteriner İşleri Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Hazırlanan kedi evleri mahalle muhtarlarıyla birlikte ihtiyaç görülen yerlere Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü'nün de katılımıyla 38 farklı noktaya yerleştirildi. 

Editör: Haber Merkezi