Çorum Belediyesi Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi kursiyerlerinden Arap Murat Akkoyunluoğlu’nun çini yapımında kullandığı mazlemeleri Belediye yetkilileri evine ulaştırdı. 

9 yaşında yanlış tedavi sonucu engelli olan ve hiçbir zaman yılmadan tüm engelleri annesiyle birlikte aşan Arap Murat Akkoyunluoğlu Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde de eğitimlere devam ediyordu. Akkoyunluoğlu kursa öğrendiği çini çalışmalarına evde de devam ediyor.

Çorum Belediyesi Engelli Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açıldığı ilk günden beri öğrencileri olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Murat’ın çok iyi bir çini ustası olduğunu ve halen de merkeze devam ettiğini söyledi. Murat’ın evde kaldığı süre içerisinde çini sanatını devam ettirdiğini, kendisinin dışarı çıkamaması nedeniyle de çini yapımında kullandığı malzemelerini evine kadar ulaştırdıklarını kaydeden Başkan Aşgın, Arap Murat Akkoyunluoğlu’na başarılarının devamını diledi. 

ÇİNİ USTASI MURAT’TAN SAĞLIKÇILARA MESAJ
Belediye ekipleri tarafından kendisine çini malzemeleri teslim edilen engelli çini ustası Arap Murat, koronavirüs tedbirleri kapsamında herkesin evde kalması gerektiğini belirterek, “Evde oturun. Evde hayat var. Hayattan bezmeyin. En büyük isteğim tüm sağlıkçıları dualarınızda eksik etmeyin. En büyük sağlıkçılar bizim sağlıkçılar. Onların ellerinden öperim” diye mesaj verdi.