FATİH AKBAŞ
Belediye Meclisi AK Parti Grup Toplantısı yapıldı. Park Bahçeler Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Zeki Gül, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu ve AK Partili meclis üyeleri katıldı.
Toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, iktidarları döneminde Çorum’da güzel işler yapıldığını belirterek, “Gerek il genelinde gerekse merkezde asfalttan tutunda sosyal projelere kadar çok sayıda hizmet hayata geçirildi. Bu hizmetlerin yapılmasında en büyük pay Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ındır. O, yatırımda çığır açmıştır. Türkiye’ye çağ atlatmıştır. Bundan da gurur duyuyoruz” dedi.

 

‘SPEKÜLASYONLARA KULAKLARIMIZ TIKALI’
Yeni bir seçimin arefesinde olduklarını kaydeden ve Cumhurbaşkanlığı ile milletvekilliği seçimlerinde başarılı olduklarını dile getiren Mehmet Karadağ, “Şimdi ise yerel seçimler yaklaşıyor. Yaptığımız hizmetleri halkımızla paylaşarak yolumuza devam edeceğiz. Yeni hükümet sistemi ile daha pratik kararlar alınıp icraata dökülüyor. Artık bu sisteme alışmak zorundayız. Yerelde de halkımız meclis üyeleri belediye başkanları ve muhtarları seçerek yeni bir beş yıla başlayacak. Biz AK Parti olarak yerel seçim hazırlıklarımızı tamamladık ve 7/24 çalışmaya devam edeceğiz. Yaklaşan seçimlerin iyilik getirmesini diliyorum. Spekülasyonlara kulaklarımız tıkalı. İlçe ve beldelerde adaylık sürecini başlattık. Adayların belirlenmesinde ise ‘kiminle kazanılacak’ onun üstünde çalışıyoruz. Hedefimiz Çorum’da ki tüm belediyeleri kazanmak” ifadelerini kullandı.

Döviz kurlarında yaşanan dalgalanmayı fırsata çevirenlere de tepki gösteren Karadağ, “Kur artışı ile birçok art niyetli insan 1 lira zam yapması gerekirken 10 lira yaptı. Stokçuları da duyuyoruz. Bu konuda titiz davranmamız gerektiğini de biliyoruz. Milletimizi soymaya kimsenin hakkı yok. ABD’ye kızıyor sonrada milletimizi soymanın derdine düşüyoruz. İnsaf ölçüleri içinde adım atılması lazım” diyerek sözlerini tamamladı.
 

‘TOPLUMA SAVAŞ AÇANLARA SAVAŞ AÇARIZ’
Belediye Başkanı Zeki Gül ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın döviz kurlarındaki dalgalanmayı fırsata çevirmek için fiyat etiketlerinde oynama yapanlara karşı yaptığı uyarıyı talimat olarak algıladıklarını ve ekipler oluşturduklarını belirterek, “Bu talimatı yerine getirmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.
“Topluma savaş açanlara savaş açarız” diyen Başkan Gül, “15 Temmuz’da halkımızla birlikte bombalara karşı nasıl göğüs gerdiysek fırsatçılara da böyle davranacağız. Vatandaşa yanlış yapanın ölçünün dışında satış yapanın Çorum Belediyesi olarak karşısındayız. Belediye olarak görevimizi yapacağız. Vatandaşlarımızdan da bu konuda duyarlı olmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.