Çorum Belediyesi, Meral Akşener’in nikah şahidi olarak katıldığı programda kendisine, “Sayın Genel Başkanım” dediği için görevden alındığı iddia edilen Evlendirme Memuru Erdem Sakınmaz’la ilgili açıklama yaptı.

Yapılan görev değişikliğinin Meral Akşener ile ilgisi olmadığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Belediye Başkanımız Sayın Halil İbrahim Aşgın tarafından yapılan yeni görevlendirmeler ve değişiklerle Belediye üst yönetimi yeniden şekillenmiştir. Birim müdürleri ve başkan yardımcılarının görev dağılımlarını kapsayan bu değişikliklere Evlendirme Memurluğu da dahil edilmiş ve uzun süreden beri bu görevi yerine getiren Erdem Sakınmaz’ın yerine Hasan Tomuk getirilmiştir.

Başkanlık Makamı tarafından gerçekleştirilen bu tasarrufu farklı nedenler ve farklı yönlerde arayan bazı mecraların amacını anlamış değiliz. Bir süreden beri şehrimizde internet gazeteciliği yaptığını iddia eden bir haber sitesinde Belediyemizle ilgili yalan yanlış haberlerle Çorum kamuoyunu meşgul etmektedir. Evlendirme Memurluğunda yapılan görev değişikliği haberini bile hangi akıl tutulması ve kimlere yaranma duygusuyla yaptıklarını bilemiyoruz. Haberin konusu tamamen hayal ürünü, düş görme ya da niyet okumadır. Evlendirme Memurluğunda yapılan görev değişikliği sözde haber sitesinde geçen nedenlere asla bağlı değildir, tamamen Başkanlık Makamının takdiridir. Bu görev değişikliğinin Sayın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile bağlantı kurulmasını esefle kınıyoruz. Kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz.”