Çorum Belediyesi Fatih Caddesi ve Ilıca Caddesi’nde yaşanan su kesintilerine ilişkin bir açıklama yaptı.

Çorum Belediyesi, 7 Ağustos’ta yaşanan su kesintisinin alt yapı çalışmalarından değil, ani gelişen arıza nedeniyle yaşandığını belirterek, yaşanan su kesintilerine ilişkin şu açıklamayı yaptı;

“Belediyemizce yapılan alt yapı çalışmalarında herhangi bir su kesintisi yapılmamaktadır. Kesinti yapılacağı durumlarda da vatandaşlarımız, başlangıç ve tahmini sona eriş süreleri hakkında SMS ile her zaman olduğu gibi önceden bilgilendirilmektedir.

07.08.2020 tarihinde Fatih Caddesi civarında meydana gelen ve doğal olarak daha önce ön görülemeyen, ön görülmesi de mümkün olmayan bir sorun olan asbestli su borularında oluşan kaçak nedeniyle şebeke suyu geçici süreyle kesilmek zorunda kalınmıştır.

Şebeke suyu ne zaman kesildi?

Arızaya saat 19.00’da belediye ekiplerimizce anında müdahale edilmiştir. Ekiplerimiz, vatandaşlarımızın su tüketiminin yoğun olduğu akşam saatlerine denk gelen bu arızayı herhangi bir kesinti yapmadan tamir etmeye çalışsa da kaçağın ekiplerin kontrolü dışında büyümesi sebebiyle bu mümkün olmamıştır. Arızaya sebep olan ve ömrünü tamamlamış asbestli boruların değişimi için saat 20.30 ‘da mücbir sebeplerle şebeke suyu geçici olarak kesilmiştir.

SMS ile bilgilendirme saat kaçta yapıldı?

Şebeke suyunun kesilmesiyle birlikte kesintiden etkilenecek bölgelerdeki abonelerimize saat 20.30 ile 20.50 arasında SMS ile bilgilendirme yapılmıştır.

SMS bilgilendirmesi neden önceden yapılmadı?

Arızalar, daha önceden ön görülebilen durumlar değildir. Mevcut teknolojiyle su şebekelerinde oluşabilecek arızaları oluşmadan tespit edebilmek de mümkün değildir. Bu sebepten önceden SMS ile bilgilendirme yapılması da mümkün olmamaktadır.

Basında yer alan haberlerdeki yanlış bilgiler

Bazı basın organlarında çıkan haberlerin içeriği bilgiye değil; tamamen kişisel görüş, iddia ve yoruma dayanmaktadır. Kesintinin altyapı çalışmalarından kaynaklandığını iddia eden haberlerin kesinlikle olayla ve gerçekle bir ilgisi bulunmamaktadır. Kesinti tamamen ani gelişen bir şebeke arızasından kaynaklanmıştır. Konuyla ilgili herhangi bir basın kuruluşu tarafından Belediyemizden bilgi talebinde bulunulmamıştır. Vatandaşlarımızın bu ve bunun gibi konularda doğru bilgilendirilmesi amacıyla haber yapacak kurumların Belediyemizden bilgi talebinde bulunmaları halinde bu talepleri memnuniyetle yerine getirilmektedir.

Şebekeye su ne zaman verilmeye başlandı?

Her türlü şartta ve 7/24 esasına dayalı olarak çalışan ekiplerimiz bu arızada da hiç mola vermeden büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürmüştür. Arıza giderilip tekrar şebekeye su verilinceye kadar gece boyunca vatandaşlarımıza sürekli bilgilendirme mesajları da gönderilmiştir. Şebekeye su, 04.30’dan itibaren kademeli olarak verilmeye başlanmış ve vatandaşlarımızın güne musluklarından su akar bir şekilde başlamaları sağlanmıştır. Bu arızanın giderilmesi esnasında mesai mefhumu gözetmeksizin ortaya koydukları özverili çalışmalardan dolayı Su-Kanal ekiplerimizi tebrik ediyor; onların yaşam konforunu artırmak için yaptığımız çalışmalar esnasında verdiğimiz geçici rahatsızlığa sabır ve anlayış gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.”

Editör: Haber Merkezi