M.BURAK YALÇIN
Bem-Bir-Sen Çorum Şubesi’nin 5. Olağan Genel Kurulunda konuşma yapan Bem-Bir-Sen Genel Başkanı hemşehrimiz Mürsel Turbay, Uluslararası Emek Hareketi Konfederasyonu (ICLM) gibi uluslararası bir konfederasyon kurduklarını belirterek, dünya çapında Bem-Bir-Sen’in bir tarih yazdığını söyledi.


Vatandaşa hizmet konusunda yerel yönetimlerin çok önemli olduğunu vurgulayan Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, “Demokrasi anlamında eğer siz yerelde huzur bulursanız yerelde çalışanlarımız halkımıza, en iyi, en güzel hizmeti yapabilmesi için vatandaşı huzurlu olabilmesi için yerel yönetimler çok önemlidir. Makamlar mevkiler geçicidir. Aslolan toprağın altındaki vereceğimiz hesaptır. Öyleyse çalışanlarımız içinde aynı şeyleri düşünmek zorundayız. Sendikacı olarak da aynı şeyi düşünmek zorundayız. Sivil toplum kuruluşların en birinci görevi demokrasiyi içine sindirmektir. İkincisi ise kişinin özgür iradesi ile kendi tarafını belirlemesine yardımcı olmasıdır” diye konuştu.


Bem-Bir-Sen olarak sadece Türkiye’de değil yurtdışında da tarih yazdıklarını dile getiren Genel Başkan Mürsel Turbay, konuşmasına şöyle devam etti: “Şuan dünya çapında 10 milyon üyemiz var. Uluslararası Emek Hareketi Konfederasyonu (ICLM) gibi uluslararası bir konfederasyon kurduk. Türkiye'de  uluslararası kuruluşu resmileştirip Türkiye Cumhuriyeti makamlarından bunu alan başka bir konfederasyon ve sendika yoktur.


Bir sendikanın BM'nin Ekonomik Sosyal Konseyinde ne işi var? Sendikacılıkla bunun ne alakası var?  Dünyadaki mazlumların yanında olabilmek için bunu yaptık. Dünyada yapmış olduğumuz çalışmaları gören BM, bu hakkı bize vermede hiç tereddüt etmedi. Şu anda hiçbir sivil toplum kuruluşu rahatça Myanmar'a gidemiyor. Yardım yapacaksınız, para götüreceksiniz, hizmet edeceksiniz ama gidemiyorsunuz. Ancak BM kanalıyla orada akredite olduğunuz için dünyanın her tarafına ve BM binalarının bulunduğu her yere rahat şekilde gidip yardım da yapabiliyoruz. Bu noktada hiçbir engelimiz yoktur.


Siz bu ülkemizin, özelde de Çorum’un uçbeylerisiniz. Sizlerin çok rahat ve iyi olması gerekir. Rahatlıktan kastım huzurlu olmanız gerekir. Siz gülerseniz Çorum güler. Sil gülmezseniz Çorum’da gülmez. 


Ülkemiz üzerinde bir karabasan gibi dolaşanların dersini ancak ve ancak bizim birlik ve beraberliğimiz verir. Başka türlü olmaz. Çok çalışmak, gayret etmek zorundayız. Ecdadımız üç kıtada sadece at oynatmadı, insanlık dersi vermiştir, gönüllere girmiştir. Hiçbir yeri sömürmemiştir. Onun için biz bu değerlerle mücehhez olmak zorundayız.”
 

Editör: Haber Merkezi