Çorum Gazipaşa Ortaokulu Özel Eğitim Sınıfı öğrencileri, ‘Benim Rengimi Fark Et’ projesi kapsamında, AHL Park bünyesinde gezi ve Cinemaximum'da sinema etkinliği düzenledi.

Gazipaşa Ortaokulu Özel Eğitim Sınıf Öğretmeni Ayşenur Maral Yıldız, özel öğrencilerin toplumsal uyum becerilerinin geliştirilmesi, sosyal ortama uyumlarının artırılması ve sosyal ve kültürel hayatlarını verimli sürdürebilmeleri açısından bu projenin önemli olduğunu belirterek, “Bu anlamda bizlere destek olan proje paydaşlarımızın desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.

Proje kapsamında, AHL Park AVM’de  alışveriş, teknoloji kullanımı ve teknolojik ürünleri tanıma vb farklı etkinlikler gerçekleştirildi. Cinemaximum'da ‘Rafadan Tayfa’ filmini izleyen özel öğrenciler Mado’ya misafir oldular. Mado’da kahvaltı yapan Gazipaşa Ortaokulu Özel Eğitim Sınıfı öğrencileri, Görsel Sanatlar dersinde yaptıkları Pastel Kolaj çalışmasını Mado yetkilisi Yücel Kurak’a hediye ettiler. Kurak, “Özel öğrencilerimizi misafir etmekten çok mutluyuz. Bize bu hediyeyi layık gören Okul Müdürü Yaşar Kabakcı, öğretmenlerimiz ve o hayat dolu gözlerle bakan nadide özel öğrencilerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu güzel hediyeyi kurumumuzun en güzel köşesinde sergilemekten de mutluluk duyacağız.” dedi. 

Özel Eğitim Sınıf Öğretmeni Ayşenur Maral Yıldız, projenin özel çocukların gelişimi için sürekliliğinin sağlanacağını dile getirdi.