EROL TAŞKAN

Elmalı Köyü sakinleri Yağmur Duası'nda buluştu. Elmalı Köyü Muhtarı Saffet Erdemli öncülüğünde köy sakinlerinin katıldığı dua buluşması, pazar günü öğle namazından sonra gerçekleştirildi. 

Hatimlerin dualanıp aşr-ı şeriflerin okunduğu duada, ürünlerine bereket, hanelerine huzur niyaz eden köy halkı, duanın ardından Halil İbrahim Sofrası adını verdikleri sofralarda, yemek ikramı ile ağırlandı.

Köy Muhtarı Saffet Erdemli, dua ve yemeğe katılan tüm köy halkına teşekkür ettiği açıklamasında, "Gerek tarladaki mahsulümüzün, gerekse mandıralarda yetiştirdiğimiz hayvanlarımızın bereketli ve sağlıklı olması için dua ettik. Afetlerden korunmak, yağmur ve toprağın bereketinden istifade etmek için bir araya geldiğimiz bugün de, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmek için ele ele kol kola olduk. Tarlamıza ve mandıralarımız talep ettiğimiz bereketin yanı sıra, hanelerimize huzur ve sağlık, gönüllerimize de kardeşlik istedik. Tüm katılanlardan Allah razı olsun. En büyük duamız kardeşliğimizin güçlenmesi, birliğimizin artmasıdır. Tüm köylülerimizle birlikte el ele vererek, Elmalı'yı her bakımdan daha da güzel bir köy haline getireceğiz." dedi.

Editör: Haber Merkezi