M.BURAK YALÇIN

Beşir Derneği Çorum Şubesi, paylaşım noktalarından aylık yardımlarını yapmaya devam ediyor.

Çorum´da faaliyetlerine ara vermeden devam eden Beşir Derneği, yardım severlerin yapmış olduğu bağışlar ile Çorum merkez ve ilçelerinde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere her ay düzenli olarak yardım yapmaya devam ediyor.

‘DÖRTYÜZ AİLEYE YARDIM YAPIYORUZ’

Beşir Derneği Çorum Şubesi Başkanı Mehmet Murat Beşikçioğlu, ‘Gönüller Yapmaya Geldik’ sloganıyla Türkiye’de ve dünyada binlerce gönüllüleriyle yardım çalışmalarını yaptıklarını belirterek, Çorum’daki mağazalarında dört yüz civarında aileye düzenli ve devamlı olarak yardımlar yaptıklarını, gönülden gönüle misafir olarak iyilik köprüleri kurduklarını söyledi.

‘YARDIMLAR 6 AYDIR DEVAM EDİYOR’

Bu yardımların yaklaşık 6 aydır devam ettiğini de dile getiren Mehmet Murat Beşikçioğlu, şu açıklamalarda bulundu: “İhtiyaç sahipleri bize www.besir.org.tr internet adresinden yardım talebinde bulunuyorlar. İhtiyaç durumlarını kısaca hikaye edip bize internet üzerinden kimlik bilgileri, adres bilgileri ve varsa sağlık ile ilgili sorunlarını yazarak online olarak müracaat ediyorlar. Sonrasında müracaatı daha detaylı olarak değerlendirmek için ekibimiz kapsamlı sosyal incelemesini yerinde birebir görüp araştırarak belgeliyorlar. Gerçekten ihtiyaç sahibi olup olmadığı, ihtiyaç sahibi ise ne gibi bir yardıma ihtiyacı olduğu tespit ediliyor ve o aile için aylık bir alışveriş puanı tespit edilerek her ayın belirli günlerinde paylaşım noktası mağazamıza davet ediliyorlar. Mağazamızda bulunan giyim, gıda, şarküteri, temizlik ve benzeri ürünlerden kendi ihtiyaçlarını ücret ödemeden, rencide olmadan, çocukları ile birlikte gelerek belirlenen puan karşılığı ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Bu sayede nitelikli yardım alıyorlar. Ayrıca ayni ve nakdi yardımların yanısıra yılın on iki ayı vacip kurban, adak, akika ve bağış kurbanlarınızı sizin adınıza vekâlet yöntemiyle keserek hem Çorum özelinde paylaşım noktası mağazamızdan, hem de Türkiye genelinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Bu hizmeti yaparken kurbanınızla ilgili çektiğimiz video görüntülerini de sizinle paylaşıyoruz. Bu sayede Türkiye ve dünyada gönüller yapmaya devam ediyoruz. Siz de yapacağınız bağışlarınızla Türkiye ve dünyadaki milyonlarca ihtiyaç sahibinin yüzünü güldürmeye vesile olabilirsiniz.”

Editör: Haber Merkezi