‘Beslenme Dostu Okul Programı’ kapsamında yapılan denetimler devam ediyor.
Beslenme Dostu Okul Projesi ile Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel/kurumların sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında teşvik edilmesi ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul ortamı ve öğrenci sağlığının geliştirilmesi hedefleniyor.


Bu kapsamda Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından oluşturulan ve Buharaevler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sabriye Esen, Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Musa Akış, Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Biriminden Ebe Selin Yılmaz, Dyt. Elif Kayalı Karakuş, Dyt. Özlem Gök ve Dyt. Ayşe Çekmez’in içinde olduğu denetim ekibi, okullardaki denetimlerini titizlikle sürdürüyor.
Beslenme Dostu Okullar Programı çerçevesinde yeni başvuruda bulunan 80. Yıl Cumhuriyet İlkokulu ve Ortaokulu, İskilip Ebussuud Efendi İlkokulu, İpekli Bağlar Anaokulu, Bayat Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Bayat Anaokulu, Dumlupınar İlkokulu yapılan denetimler sonucunda sertifika almaya hak kazandı. Sertifikası olan diğer 55 okulun da takip denetimlerinin devam ettiği belirtildi. 


Yeterli ve kaliteli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilerek toplum sağlığının korunması, geliştirilmesi ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi konusunda Çorum’da tüm okulların Beslenme Dostu Okul olabilmelerinin önemini vurgulanarak, il geneli tüm okullar başvuruya davet edildi. (Haber Merkezi)