Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurulu 29. Dönem 10. Toplantısı önceki gün yapılan oturumla sona erdi.
İstanbul Cevizlibağ’da bulunan Genel Müdürlük binasında yapılan ve 3 gün süren Genel Kurul Toplantısı, Basın, Hükümet ve Tarafsızlar Grubu üyelerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.
Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve BİK Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Şevket Erzen’in de katıldığı toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

4 TEKLİF SUNULDU
Geçtiğimiz Salı günü yapılan ilk oturumda, açılış-yoklama ve Başkanlık Divanı seçiminin ardından, Üyelere daha önceden gönderilmiş olan taslak gündem ve Yönetim Kurulu’nun hazırlamış olduğu 4 adet teklif oylamaya sunuldu. Oylamanın ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.
Yapılan açıklamaya göre dile getirilen tekliflerden ilk 3’ünün her yıl şubat ayındaki Genel Kurul toplantılarında sunulan teklifler olduğu belirtildi. Diğer bir teklifin ise Resmî İlân ve Reklâmlar ile Bunları Yayınlayacak Süreli Yayınlar Yönetmeliği’nin 109’uncu maddesinin ikinci fıkrasının tadiline ilişkin olduğu kaydedildi.
Yönetim Kurulu’nun 2018 yılı Faaliyet Raporu ile Denetçiler Raporu’nun okunmasıyla çalışmalarına başlayan Genel Kurul Toplantısı, Hukuk, İlan ve Mali İşler Komisyonları’nın teşkil olunmasıyla ilk günkü oturumunu tamamladı.

GENEL KURUL ÜYELERİNE BERAT ve PLAKET
Genel Kurul Toplantısı’nın son oturumunda ise, Kurumun 2018 Yılı Bilançosu, Gelir Tablosu ve Yönetim Kurulu 2018 yılı Faaliyet Raporu, Denetçiler Raporu, Yönetim Kurulu’nun İbrası ile Yönetim Kurulu’nun 4 adet teklifi komisyonların görüşlerine sunularak karara bağlandı.
BİK 29. Dönem 10. Toplantısı, üyelerin dilek ve temennilerinin ardından bu dönemde görev yapan Genel Kurul üyelerine beratlarının takdimiyle sona erdi. 
BİK Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Adnan Ertem ve Genel Müdür Yakup Karaca’nın da hazır bulunduğu programda BİK Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcileri Şevket Erzen ve Nuri Kolaylı’nın yanı sıra Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan da şükran beratı ve plaket aldı.