RECEP MEBET

Türkiye çapında bölgesel yapılanmaya giden Adli Bilirkişi Dernekleri, federasyon oluşumu konusunda girişimlerini hızlandırdı.

Samsun ve Ankara Bilirkişiler Dernekleri yöneticilerinden oluşan heyet geçtiğimiz Salı günü Başkent’te bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Samsun Bölge Bilirkişiler Derneği Sosyal Sorumluluk ve Projeler Komisyon Başkanı hemşehrimiz Fatih Kankurdan’ın da aralarında bulunduğu heyette Samsun Bölge Bilirkişiler Derneği Başkanı Sedat Urkaya, Ankara Bölge Anadolu Bilirkişiler Derneği Kurucu Başkanı Erdinç Arısoy, Yönetim Kurulu Üyesi Dilek Hanım Uyar, Amasya İl Temsilcisi Ecz. Ayşin Melek Taşdelen yer aldı.

Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Bilirkişilik Daire Başkanı İzzet Başara’yı makamında ziyaret eden heyet üyeleri, Hukuk İşleri Genel Müdür Yardımcısı Erdinç Avşar ile Spor Hukuku alanında uluslararası çalışmalar yürüten Hâkim Yahya Kemal Aksu'yla da bir araya geldiler.

Gerçekleştirdikleri faaliyetlerle ilgili açıklama yapan Samsun Bölge Bilirkişiler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Kankurdan, bilirkişi derneklerinin birleşerek projeler ürettiğini kaydetti. Kankurdan, açıklamalarında şu bilgilere yer verdi:

“2018 yılında Samsun'da kurulan derneğimizle birlikte ortak çalışmalar yürütmekte olduğumuz Ankara Bölge Anadolu Bilirkişiler Derneği ve Bursa Marmara Bilirkişiler Derneği olarak stratejik çalışma platformu ve işbirliği bünyesinde, bölgelerimizdeki bilirkişilik faaliyetlerini gerçekleştiren tüm adli bilirkişilerimizin, sosyal yardımlaşma, dayanışma, birlik ve beraberlik içerisinde bir çok farklı meslek grubunda işbirliği ile oluşturduğu sosyal sorumluluk projeleri, nitelikli hesaplamalar alanlarındaki iç eğitimleri gibi bir çok organizasyonu yürütmektedir. 

Derneklerimizin faaliyetlerini, amaçlarını ve üretmekte olduğu projelerin sunumları ile 2020 yılında gerçekleştireceği faaliyetleri sunmak üzere 17 Aralık’ta Ankara'da Adalet Bakanlığı bünyesinde, bağlı bulunduğumuz Bilirkişilik Daire Başkanlığı ve Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü'nde bir dizi çalışma programı gerçekleştirdik. Derneklerimizin dokuz ilde gerçekleştirdiği çalışmaları ve ortak sorunlarla çözüm önerilerini, hazırladığımız sosyal sorumluluk projelerinin sunumlarını yaptık.

Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Bilirkişilik Daire Başkanı İzzet Başara, derneklerin faaliyetlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek bilirkişilik faaliyetleri geliştirilmesi ve yargı reformu paketleri ile birlikte bilirkişilerin teknik konularında hukuka yardımcı olduğu alanlardaki önemine dikkat çekerek, yeni yılla birlikte yürürlüğe girecek mevzuata dayalı uygulamalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Derneklerin birleşerek oluşturmak istedikleri bir üst sivil toplum çatısının AB projeleri ile sisteme katkıda bulunabileceğinin değerlendirildiği çalışma ve bilgilendirme ziyareti sonrasında Hukuk İşleri Genel Müdür Yardımcısı Erdinç Avşar ve Spor Hukuku alanında uluslararası çalışmalar yürütmekte olan Hâkim Yahya Kemal Aksu'yla da karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk.”