RECEP MEBET

Çorum Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM), 16 derslikli yeni binasına kavuştu.

2008 yılından bu yana Üçtutlar Mahallesi Okul Sokak numara 17’deki eski Eğitim Araçları binasında eğitim-öğretim hizmeti veren BİLSEM, Ulukavak Mahallesi Çamdeğirmeni 20. Sokak numara 1’deki müstakil binasına taşındı.

Gazi Caddesi ile Fatih Caddesi’ni birbirine bağlayacak olan Karakeçili Yolu çalışmaları nedeniyle yıkılması kararı alınan eski binadan yeni adresine taşınan BİLSEM, ikinci döneme yeni binasında merhaba demeye hazırlanıyor.

ÖZEL YETENEKLİ ÖĞRENCİLERE MODERN BİNA

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız BİLSEM Okul Aile Birliği Başkanı Yusuf Şahinbaş, özel yetenekli öğrencilerin daha iyi koşullarda destek eğitimi alacağını söyledi.

HAK-İŞ Blokları altı, Kerebigazi İmam Hatip Ortaokulu yanında bulunan BİLSEM binasını tanıtan Yusuf Şahinbaş, “Yeni binamızda Fizik, Kimya, Biyolojiden oluşan Fen Bilimleri Laboratuvarlarının yanı sıra resim ve müzik atölyeleri, konferans salonu, kafeterya ve idari bölümler yer alıyor” dedi.

‘YENİ BİNAMIZ HAYIRLI OLSUN’

BİLSEM’in internet sitesi ve sosyal medya hesabında yayımlanan mesajda şu ifadelere yer verildi:

“Çorum Bilim ve Sanat Merkezi, 2008 yılından itibaren eğitim verdiği adresinden; Valiliğimiz tarafından tahsisi yapılan Ulukavak Mahallesi Çamdeğirmeni 20. Sokak numara 1 adresine taşınmıştır. Binamızın tahsisi ve taşınması sırasında emek, gayret ve desteklerini esirgemeyen Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Seyit Ali Büyük´e teşekkür ederiz.”

HAKİMİYET GÜNDEME TAŞIMIŞTI

Özel yetenekli 370 öğrencinin eğitim gördüğü BİLSEM’in bina ihtiyacını gazeteniz Hakimiyet gündeme taşımıştı.

6 Ekim 2018 tarihli sayımızda ‘BİLSEM’in bina ihtiyacı’ başlıklı haberimizde okulun  bölgedeki yol çalışmaları nedeniyle mevcut binasını kaybetme tehlikesi yaşadığına işaret etmiştik.

Öğrencilerin ve velilerin endişelerini dile getirdiğimiz haberimizde yetkililerden acilen çözüm beklendiğine de dikkat çekmiştik.

Çorum’un sesi olan Hakimiyet Gazetesi olarak eğitim-öğretime kazandırılan yeni binanın BİLSEM’e hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenleri tebrik ediyoruz.