RECEP MEBET
Çorum’da ilk kez düzenlenen ‘TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği’yle dikkatleri üzerine çeken Bilim ve Sanat Merkezi’nin bina ihtiyacı çözüm bekliyor.
Özel yetenekli öğrencilerin destek eğitimi aldığı okul, bölgedeki yol çalışmaları nedeniyle mevcut binasını kaybetme tehlikesi taşıyor.
Haber Merkezimizi arayarak konuyla ilgili endişelerini dile getiren öğrenci velileri, fiziki imkanlarının yetersizliğine rağmen BİLSEM’in Çorum’da pek çok başarılı çalışmaya imza attığını hatırlattılar.
Gazi Caddesi ile Fatih Caddesi’ni birbirine bağlayacak olan Karakeçili Yolu nedeniyle yıkılması gündeme gelen BİLSEM binasının hemen arka tarafındaki Çorum İmam Hatip Lisesi eski kızlar binasına taşınmasının planladığını öğrenen veliler, fiziki imkanlar dikkate alındığında bu geçici çözümün ihtiyaca cevap vermeyeceğini dile getirdiler.
BİLSEM’e kalıcı bir bina kazandırılması gerektiğini vurgulayan veliler, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) desteğiyle hazırlanan yeni bina projesinin bir an önce hayata geçirilmesini istediler.
Üstün yetenekli 370 öğrencinin eğitim gördüğü BİLSEM’in 2008 yılından bu yana mevcut binasında hizmet verdiğini anlatan veliler, yetkililere seslenerek acilen çözüm beklediklerini sözlerine eklediler.