Özel TED Çorum Anadolu Lisesi öğrencileri okulda başlattıkları ‘Bir Ağacın Olsun’ projesi ile ağaç dikti.
Çorum Orman İşletme Müdürlüğü ile yapılan işbirliği neticesinde TED Çorum Koleji’ne yakın bir alanda fidan dikimi gerçekleştirildi. Ağaç dikimi çalışmalarına TED Çorum koleji Genel Koordinatörü Aydın Ünal, Özel TED Çorum Anadolu Lisesi Müdürü H. Hüseyin Hastaoğlu, okulun öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Öğrencilere kısa bir açıklama yapan Özel TED Çorum Koleji lise Müdürü H.Hüseyin Hastaoğlu, çevremizin ağaçlanmasına katkı sağlayacak bu güzel davranışın gerçekleştirmenin çok güzel bir duygu olduğunu, ancak fidan dikiminin belirli kuralları olduğunu hatırlattı. Fidan dikimi yapılarak sorumluluğun bitemediğini daha sonra da fırsat buldukça ve belirli aralıklarla gelerek sulama ve çevre temizliğinin yapılaması gerektiğini öğrencilere anlattı. 

Yapılan açıklamaya göre, fidan dikimi öncesi Çorum Orman İşletme Müdürlüğü Ağaçlandırma Şefi tarafından dikim ile ilgili bilgiler verildi. Fidanlar dikilmeden önce kök temizliği yapılması, çevrenin kirletilmemesine özen gösterilmesi, yeni dikilen fidanlara can suyu verilmesi ve önemi anlatıldı. Daha sonra her öğrenciye birer fidan verilerek kontrollü bir şekilde dikim yaptırıldı. Dikim sonrası her fidana can suyu verilerek dikim gerçekleştirildi. 

Fidan dikimi sonrası öğrenciler fidan köklerinden arta kalan naylon poşetleri toplayıp çevreye zarar vermemesi için gereken önlemleri aldı. Daha sonra çevreye karşı sorumluluğunun bir kısmını yerine getirmenin mutluluğu içinde okullarına döndüler.