Alaca Özel Eğitim Okulu öğrencisi minik Ayşegül’ün hayali, yüzlerce öğrencinin mutluluğuna dönüşüyor. 
Ayşegül’ün zaman makinesi hayalini gerçekleştiren ücretli öğretmenler, Alaca Kaymakamlığı, Alaca Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteklediği ‘Bir Hayal Bir Mutluluk’ projesini başlattılar. İlçedeki eğitim kalitesini yükseltmeyi amaçlayan proje kapsamında ilçe ve köy okullarının fiziki ihtiyaçları ile eğitim materyali ihtiyaçları giderilecek, ayrıca öğrenciler için oyuncak, kırtasiye ve kıyafet yardımı yapılacak. Öğrencilerle fidan dikimi, sokak oyunları, sportif etkinlikler, film izleme etkinlikleri de yapılacak. Öğretmen ve velilere yönelik, psiko-sosyal gelişim, bireysel farklılıklar vb. konularda seminerler de verilecek. 
Alaca Özel Eğitim Uygulama Okulu 2. sınıf öğrencisi Ayşegül’e duyarsız kalmayan proje yürütücüleri Burak Dilmen, Buğra Can Çinkul ve Mehmet Erdoğan, otizmli küçük Ayşegül’e bir zaman makinesi yaparak hediye ettiler. Öğrencinin bu isteğinden esinlenerek yaptıkları etkinliğe ‘Bir Hayal Bir Mutluluk’ adını veren proje yürütücüleri, ilçede öğrenim gören diğer öğrencilerin daha kaliteli eğitim alması, verimli ve keyifli vakit geçirerek sosyalleşmeleri amacıyla yapmış oldukları etkinliği proje haline getirerek ilçedeki kamu kuruluşlarının da desteğini aldılar.

Hız kesmeden birçok etkinlik yapacaklarını belirten proje yürütücüleri, nihai hedeflerinin mutlu çocuklar ve kaliteli eğitim olduğunu dile getirdiler.

Editör: Haber Merkezi