HABER-YORUM: EROL TAŞKAN
Hitit Üniversitesi'nde Yüksek Lisans öğrencisi Kamerunlu Sümeyye Ngouet Mefire, görme engelli Elif Gökgöz'e gönüllü olarak İngilizce dersi veriyor.

Elif'in de kendi Türkçe'sinin gelişimine katkı sağladığını belirten duyarlı öğrenci, kendi aralarında dil eğitimini tesis ederken, hassasiyeti ile de bizlere adeta insanlık dersi verdi.
Pek çok insani konuda, toplumsal meselelerde önde olan Hakimiyet, bir gazeteden öte olmayı her zaman başardı. Gönüllerin birbirlerine kenetlendiği bir köprü olan Hakimiyet, yeri geldi okul oldu, yeri geldi sıcak bir yuva olup sayısız güzelliklere ev sahipliği yaptı.

Bunun son örneğini bize yaşatan Kamerunlu öğrencinin samimiyeti, yıllardır tanımaktan büyük bir gurur duyduğumuz görme engelli Elif Gökgöz'ün azmi ve engel tanımazlığı ile kenetlendi. 
Hakimiyet'te tanışan genç kızların birbirleriyle tesis ettiği kardeşlik tohumu yedi veren gülleri gibi tomurcuklandı. Yaklaşık üç haftadır sürdürdükleri İngilizce dersine ev sahipliği yapmanın gururu da Hakimiyet ailesi olarak bizlere düştü. 
Dil eğitimi konusunda çok büyük bir kariyere sahip olan Kamerunlu Sümeyye Ngouet Mefire, "Elif'in azmi ve hayat başarısının önünde saygı ile eğiliyorum. Elif'i tanımaktan büyük bir onur duydum. Dil öğrenme konusundaki azmi ve isteği karşısında benim yapmam gereken tek şey, onun bana açtığı yüreğinde yer edinip onunla kardeş olmak. Çorum'a geldiğim günden bu yana, benim için ailem olan Hakimiyet Gazetesi, bir kez daha bizlere kucak açtı ve oldukça nezih bir ortamda bizim ders yapmamıza imkan tanıdı." dedi.

Karanlık dünyasını kalbinin ışığıyla aydınlatarak, hiç bir alanda engel tanımaksızın hayata tutunan Elif Gökgöz de Sümeyye'nin kendisine uzattığı kardeşlik elini sıkı sıkıya tuttuğunu, dünya gözüyle göremediği Sümeyye'yi fiziken tanımasa da kalben tanıyıp kendisine kardeş olarak kabul ettiğini söyledi. 

Bize de bu iki kardeşimizin aralarında kurduğu gönül köprüsünden hanemize yağan muhabbet ve bereketten kana kana istifade etmek kaldı.

Editör: Haber Merkezi