M.BURAK YALÇIN
CHP Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, 23 günde yapılması planlanan delege seçimlerinin 3 günde yapılması ile CHP Genel Merkezinden yazı geldiğini belirterek, “Partimiz ve merkez ilçemiz, birileri tarafından büyük bir gerginliğin ve bir kaos ortamı içine sürüklenmeye çalışılıyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, delege seçimleri hakkında basın toplantısı düzenledi.

‘BİRİLERİ ALGI OLUŞTURUYOR’
Parti merkezinde gerçekleşen basın toplantısında konuşan CHP Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, kamuoyunda Merkez İlçe Başkanlığı dışında paylaşım yapılarak birileri tarafından algı oluşturulduğunu, ortaya çıkan delege seçimleri hakkındaki kirli bilgiler nedeni ile de basın açıklaması yapma ihtiyacı hissettiklerini söyledi.

‘DURUMUN TERSİNE DÖNDÜĞÜNÜ ANLAYAN ELLER DELEGE SEÇİMLERİNİN YENİLENMESİNİ İSTİYOR’
8 Kasım-1 Aralık arasında yaklaşık 23 gün içerisinde yapılması planlanan delege seçimlerinin birtakım amaçlar doğrultusunda ve bazı kişiler tarafından engellendiğini ve sürecin sağlıklı yürütülemediğini ifade eden İsmail Kalender, “Kendi çıkarları için durumun tersine döndüğünü anlayan bu eller bu süreç tamamlandıktan sonra tam aksine delege seçimlerinin yenilenmesi için yoğun çaba göstermişlerdir. Ve yenilenme kararı verilmiştir. Bu karar ile de daha önce Merkez İlçe tarihinde ilk kez yaşanacak köylerde delege seçiminin bizlere nasip olmasından ayrıca mutlu ve gururluyuz” dedi.
Genel merkez tarafından gönderilen yazıda 28-29-30 Aralık tarihlerinde delege seçimlerinin yenilenmesinin istenildiğini belirten Kalender, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bu doğrultuda 91 seçim bölgesinde delege seçimlerinin yapılması il başkanlığımızın yazısında talep edilmiştir. İlçe yöneticilerimiz seçim bölgelerinde gruplama yapılarak görevlendirilmiş olup seçimlerin sağlıklı ve şeffaf bir şekilde gerçekleşmesi için çalışacaklardır.  Seçimlerin hangi tarih ve zamanda, hangi seçim bölgesinde yapılacağı ile ilgili bilgi ve belgeler sosyal medya hesaplarımızda bu basın açıklaması sonrası paylaşılacaktır. Ayrıca seçim bilgileri üyelerimize bildirilecektir.

’23 GÜNDE YAPILMASI PLANANAN DELEGE SEÇİMLERİNİN 3 GÜNDE YAPILMASINI İSTİYORLAR’
Sonuç itibari ile 8 Kasım ile 1 Aralık arasındaki uzunca bir süre içerisinde bu seçimlerin yapılmasını engelleyen eller 3 gün içerisinde 91 bölgenin seçimlerinin tamamlanmasını talep etmektedirler. Bu nedenle delege seçim takvimi sıkışık olmuştur. Seçim takviminin sıkışık olması nedeni ile üyelerimizden özür diliyor, bu durumun bizden kaynaklanmadığını bilgilerinize sunuyorum. Ayrıca yaşanan süreci partimizin hafızasına emanet ediyor, bu sürecin takdirini tüm üyelerimizin vicdanına emanet ediyorum.

‘PARTİMİZİ KÜÇÜLTMEYE ÇALIŞAN KİŞİLERE KARŞI DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ’
Biz hiç kimseyi ayrım yapmaksızın kucaklıyoruz. Önümüzde zor bir süreç var. Partimiz ve merkez ilçemiz, birileri tarafından büyük bir gerginliğin ve bir kaos ortamı içine sürüklenmeye çalışılıyor. Ancak biz her zaman hakkı, hukuku, adaleti, demokrasiyi savunmaya ve partimizi küçültmeye çalışan kişilere karşı durmaya devam edeceğiz.

‘MÜCADELEMİZDE İLK GÜNKÜ GİBİ HEYECANLIYIZ’
Ben tam da yeri gelmişken, geçmişten bugüne görev yapan il-ilçe başkanlarımıza ve yöneticilerine, kadın kolları başkanlarımıza, gençlik kolları başkanlarımıza, meclis üyelerimize, emanetlerine sonuna kadar sahip çıkan ve başımızı dik tutan ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin gerçek sahibi olduğuna her zaman inandığım siz değerli üyelerimize ve üye olmayan gönül dostlarımızdan bu süreçte yardımlarını esirgememelerini talep ediyor ve şimdiden herkese çok teşekkür ediyorum.
Örgütle, inançla ve yürekle sürdürdüğümüz mücadelemizde ilk günkü gibi heyecanlıyız. Daha çok çalışacağız ve birlikte başaracağız. Daha adil, daha özgür bir geleceği birlikte kuracağız.”

Editör: Haber Merkezi