RECEP MEBET
Çorumlu bisiklet tutkunlarından Erhan Avcı (33), iki teker üstünde tüm Türkiye’yi gezmeyi hedefliyor.

İki yıl önce eşinin, “bağda süreriz” tavsiyesi üzerine aldığı bisikletin kendisi için büyük bir tutkuya dönüştüğünü anlatan Erhan Avcı, geçen sürede 10 bin kilometre pedal çevirdiğini söyledi.
Çorum’un tüm ilçelerine bisikletle gittiğini belirten Avcı, yeni rotasının komşu iller olduğunu kaydetti.

Alapala Makina’da CNC Teknisyeni olarak görev yapan Avcı, gerçekleştirdiği turların yanı sıra bisiklet sporuna da merak salmış durumda.
Zaman zaman arkadaşlarıyla birlikte kamplara da katılan Avcı, Çorum’da bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması gerektiğine inanıyor.

‘BİSİKLETLE AMASYA TURU YAPTIK’
Geçtiğimiz günlerde bisikletle Amasya turu gerçekleştiren Avcı, bisiklet sevdası ve düzenledikleri etkinliklerle ilgili şu bilgileri verdi:
“Bisiklet sevdam tam olarak iki sene öncesine dayanıyor. Eşimin tavsiyesi üzerine, bağ yollarında gezeriz düşüncesiyle bisiklet aldık. Doğa ile iç içe keyifli yolculuklar yapma imkânı sunan bisiklet beni adeta cezbetti. Gerçekleştirdiğim turlar dahilinde Çorum’un tüm ilçelerini bisikletle gezdim. Daha sonra Samsun ve Amasya gibi çevre illere günü birlik bisiklet turları yaparak kondisyonumu artırdım. Çevre illerin ardından yeni hedefim tüm Türkiye’yi bisikletle dolaşmak.

Çorumlu bisiklet tutkunları ile de zaman zaman turlara ve kamp etkinlerine katılmaya gayret ediyorum. Böylece şehrimizin ve ülkemizin, tarihi ve doğal güzelliklerini daha yakından görme ve keyifli vakit geçirme imkanı buluyorum.

‘ÇORUM, TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLABİLİR’
Çorum’un, fiziki yapısı gereği bisiklet kullanımı açısından en avantajlı illerden biri konumunda. Bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması gerektiğine inanıyor ve bu doğrultuda yakında hayata geçeceğini öğrendiğim ÇORBİS uygulamasının iyi bir fikir olduğunu düşünüyorum.

Öte yandan bu alanda hala önemli eksiklikler olduğuna da dikkat çekmek istiyorum. Zira hala bisiklet yolları ve trafikte bisikletlilere saygı konusunda ciddi eksikliklerimiz var. Bisikletlilere yol hakkı tanımama ve kontrolsüz açılan araç kapıları bu hususta en çok karşılaştığımız sıkıntılar arasında.

Çorum’da resmi bisiklet kulübü olmaması da bisiklet sporuna ilgi duyanların elini kolunu bağlıyor. Şayet bu ihtiyaçlar giderilirse, gerek bisiklet kullanımı gerekse bisiklet sporu açısından Çorum’un Türkiye’ye örnek seviyeye gelebileceğine inanıyorum.”

Editör: Haber Merkezi