RECEP MEBET
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 22. Dönem Başkanı Bülent Arınç’ın konuşmacı olarak yer aldığı ‘Türkiye Siyasetinde Anılar’ konulu konferans dün Çorum’da gerçekleşti.

 

Hitit Üniversitesi (HİTÜ) Meslek Yüksek Okulu Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Gazeteci-Yazar Ömer Şahin, bazı akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
 

HİTÜ Genç İyilik Kulübü tarafından organizeedilen programın sunuculuğunu Abdil Mustafa Çelik üstlendi.
 

Saygı duruşunda bulunulmasıve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açış konuşmasınıVali Mustafa Çiftçi yaptı.

TBMM Eski Başkanı Bülent Arınç’ı Çorum’da ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Mustafa Çiftçi, organizasyonda emeği geçen akademisyenler ile öğrencileri tebrik etti.

Vali Çiftçi, “Devlet ve siyaset adamı olarak değerlitecrübelerinizi paylaşacaksınız. Hatıralarınızla birlikte paylaşacağınız bu tecrübelerin  öğrencilerimize faydalı olması diliyor, ilimize teşriflerinizden dolayı şükranlarımızı sunuyorum.” dedi.
 

ARINÇ, ANILARINI PAYLAŞTI
TBMM 22. Dönem Başkanı Bülent Arınç, ‘Türkiye Siyasetinde Anılar’ konulu konferansta hayatını anlatarak yakın siyasi geçmişe dair hatıralarını paylaştı.

Çorum Valiliği, Belediye Başkanlığı ve Hitit Üniversitesi Rektörlüğü ziyaretlerinin ardından katıldığı konferansta üniversite öğrencileriyle bir araya gelen Bülent Arınç, yeni kitabının tanıtımını da yaptı.

Programın düzenlendiği 17 Nisan tarihinin merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölüm yıl dönümü olduğunu hatırlatan Arınç, “Türkiye’nin demokratikleşme sürecinde önemli adımlar atan sayın Özal’ı rahmetle anıyoruz” dedi.

Arınç, 15 Temmuz şehitlerinden hemşehrimiz Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok ile İskilipli AtıfHoca’yı da rahmetle yâd etti.

Genç İyilik Kulübü’nce düzenlenen konferansta kürsüye gelen Arınç, Çorum ve Hitit Üniversitesi’nden övgüyle söz ederek organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.
 

Çorum’un tarım ve sanayinin ardından teknoloji temelli yatırımlarla kalkınmasını sürdüreceğine inandığını dile getiren Arınç, Hitit Üniversitesi’nin de bu süreçte örnek bir seviyeye ulaştığına işaret etti.
 

Hayatını ve siyasi anılarını konu alan kitap çalışmasından  bahsederek sözlerine başlayan Arınç, “45 yıla yaklaşan siyaset hayatımın üç kitap olarak yazılmasını arzu ettim. İlki çocukluğum, üniversite hayatım ve Milli Görüş dönemidir.
İkinci kitabımız 2001- 2011 yıllarını kapsayan AK Parti dönemi olacak. Üçüncü kitabımızda ise 2011'den sonra yaşanan önemli gelişmeleri konu alacak. Allah kısmet eder ve ömrümüz yeterse bu kitaplarda Türkiye'nin yaşadığı önemli olayların analizlerine de yer vermiş olacağız” diye konuştu.

 

Siyasete atıldığı gençlik yıllarını ve Milli Görüş hareketinianlatan Arınç, “Erbakan güzel bir insandı ve güzel idealleri vardı” ifadelerini  kullandı.

‘BİZ O DEFTERİ KAPATTIK’
Meşhur olmanın değil, geride iyi bir isim bırakmanın daha anlamlı ve güzel olduğunu belirten Bülent Arınç, ‘Siz siyasetin vicdanısınız. Doğrucu Davutsunuz, neye mâl olursa olsun doğruları söylüyorsunuz. Siyasetin size ihtiyacı var’ şeklindeki sözlere, “Allah’a hamd ediyorum ama biraz fazla çalışmış olmakla bu işi bitirmem gerektiğini gördük ve Allah’a ısmarladık dedim. Katıldığım ortamlarda insanların ‘siyasetin size ihtiyacı var’ şeklindeki sözlerden memnun olmadım da değil. Tekrar dönme niyetim yok
ama insanların dürüst ve doğru bir isim olarak hüsnü şehadet etmeleri gurur verici. Biz o defreti kapattık.Ankara Samanpazarı’ndaki Hamamönü’nde bulunan arabuluculuk ofisimde hukuki danışmanlık yapıyorum”  şeklinde konuştu.

İnsanların tarihe tanıklıketmesi açısından yakın geçmişin bilinmesi gerektiği gerçeğinden yola çıkarak hatıralarını kitaplaştırmaya   karar verdiğini dile getiren Arınç, “Bazıları, yamuk işleri varsa geçmişin konuşulmasını  değil, üstünün kapatılmasını ister” dedi.
 

‘CHP İMAJ DÜZELTME ÇABASINDA’

CHP’nin 69 yıldır tekbaşına iktidara gelemediğini ancak 31 Mart Yerel Seçimleri’nde ortaya koyduğu çaba ve gayretle müspet  sonuçlar aldığını anlatan Arınç, “Milletin zihnindekiCHP imajının revize edilmesi lazım. Bazan Ankara,
 bazan İstanbul’daki adaylarıyla bu yönde bir çaba olduğunugösteriyor. Bence bu olumlu bir gelişme. Çünkü halkın değerlerine sırt çevirmiş bir partinin 69 yıldır bir milimetre mesafe alamadığını görüyoruz. Ama biz 15 ayda AK Parti ile tek başına iktidar olmuş bir siyasi hareketiz” diye konuştu.

 

Konuşmasında üniversiteli gençlere yönelik tavsiyelerde de bulunan Arınç, akıllı telefonlara verilen değerin 10’da birinin kitaplara verilmesinin okuma alışkanlığı açısından çok faydalı olacağına işaret etti.
 

“Kitapla dost olalım. Her akşam 10-20 sayfa okumadan yatağa girmeyelim. Anı, hikaye, roman, şiir ne tür isterseniz onu tercih edin. Benim kitabımı da okursanız memnun olurum” diyen Arınç, konuşmasınışöyle sürdürdü:
 

HALI ALTINA SÜPÜRÜLENLER GÜN GELİR AYAĞA DOLAŞABİLİR
“Türkiye, geçmişe göre pek çok alanda elhamdülillah büyük mesafeler aldı. Ancak şu an konjonktürel meselelerle karşı karşıyayız. Bu meselelerin çözümü için tarihi geçmişe de bakmak lazım. Zira, halının altına süpürülenler gün gelir büyük meselelere dönüşebilir.

 

Sorunları çözme kabiliyetimiz var. Bunun için önce doğru teşhis ve tedavi lazım. Çözüm yanlış yerde aranırsa netice alınamaz. Geçmişte yaşanan hatıralar bugüne yol gösterir.

Siyaset, verilen vazifeyi hasarsız yerine getirme şeklinde bir deyim olarak da kullanılır. Aktif siyasetten ayrılsam da hayatımın bir parçası olan bu alandan uzak kalamıyorum.”

Siyaset ve iletişimdeki başarı formülünü tatlı dil ve güzel huy vasıflarıyla özetleyen Arınç, 31 Mart Yerel Seçimleri’ne ilişkin görüşünü merak edenlere Ahmet Yesevi’nin, “Tatlı dil ve yumuşak huylu olanlar kazanacak
sertlik, hiddet ve tehditle yola çıkanlar kaybedecek” sözleriyle cevap verdiğini anlattı.

 

“Güzel huylu olmaya mecburuz. Mümin, kendisinden emin olunandır” diyen Arınç, arkadaşlık bağlarının güçlü kalması için uzlaşınınbüyük önem taşıdığını ifade etti.

Usta siyasetçi, Gazeteci-Yazar Ömer Şahin’le gerçekleştirdiği söyleşi neticesinde kaleme alınan ‘Arınç:Küçük Erbakan’ adlı kitabını imzaladı.

Programın sonunda ayrıca Genç İyilik Kulübü Akademik Danışmanı Öğretim Görevlisi Hamdi Öbekcantarafından Arınç’a hediye takdim edildi.