FATİH AKBAŞ
Orta Karadeniz Hemodiyaliz Hemşireliği Sempozyumu’nun ilki Çorum’da yapıldı.
Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Türk Nefroloji Diyaliz ve Transplantasyon Hemşireleri Derneği tarafından Acıbadem Sağlık Grubu sponsorluğunda düzenlenen “1.Orta Karadeniz Hemodiyaliz Hemşireliği Sempozyumu” Anitta Otel’de yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden hemşire Ayten Karakoç’un açılış konuşmasının ardından oturumlara geçildi.

Sempozyumda Türkiye’de nefroloji, diyaliz ve transplantasyon hemşireliğini geliştirmek, diyaliz hemşirelerin gereksinimlerini karşılamak, mesleki güç oluşturmak için faaliyetleri dayanışma ve işbirliği içerisinde, etik kurallara bağlı kalarak gerçekleştirmek, diyaliz hastalarının bakımının en üst düzeyde yürütmeyi hedeflemeye yönelik eğitimler verildi.

Türk Nefroloji Diyaliz ve Transplantasyon Hemşireleri Derneği yöneticileri,  Orta Karadeniz Bölgesinde ilk kez Çorum’da yapılan bu tür sempozyumların diğer illerde de yapılmaya devam edileceğini belirttiler. 

Sempozyumda böbrek hastalıklarının erken dönemlerde tespitinin önemine vurgu  yapılarak Türkiye Böbrek Hastalıkları Önleme ve Kontrol Programı kapsamında Türk Nefroloji Diyaliz ve Transplantasyon Hemşireleri Derneği’nin böbrek hastalıkları konusunda farkındalığı artırıp, erken tanı oranlarını yükseltip, birey ve topluma olan olumsuz etkilerinin azaltılmasının amaçladığı ifade edildi.