Bronkoskopi Ünitesinde Uz. Dr. Mustafa Eren, Uz. Dr. Aylin Moray, Uz. Dr. Melike Nur Burca, Uz. Dr. Ayşe Sarı ve  Uz. Dr. Mesut Arslan vatandaşlara hizmet veriyor.

Hastane bünyesinden de bulunan uzman hekim kadrosu ve deneyimli personel sayesinde hastaların il dışına gitmesine gerek kalmıyor.

Valilikten yapılan açıklamada Bronkoskopi Ünitesinde yapılan işlemler şu şekilde sıralandı:

“Akciğer tümörü düşünülen durumlar (film veya tomografi bulgusuna göre), tümörün tanısı ve parça alınması, uzun süre devam eden öksürük, balgamda kan görülmesi,

muayene sırasında akciğerin sadece belli bölgesinde hışıltılı solunum sesinin duyulması, nefes borusuna yabancı cisim kaçması, travma ve yaralanmalardan sonra bronş yaralanmasını görmek, hava yollarında biriken ve hastanın atamadığı aşırı ifrazatı temizlemek, hava yollarına kaçan yabancı cisimlerin çıkarılması, nefes borusu ve hava yollarını daraltıp tıkayarak hastanın nefes almasını zorlaştıran iyi veya kötü huylu tümörlerin kesilerek, yakılarak veya dondurularak (lazer, argon plazma koter, elektrokoter, cryocoter ile) çıkarılması ve sonrasında yeniden darlık oluşmaması amacı ile stent konması, işlem sırasında ağrı hissedilmez, hastanın yaşadığı başlıca zorluk ilaçlarla kolaylıkla bastırılabilen öksürük ve nefes darlığı hissi olup çoğu hasta bu zorlukları hatırlamaz.”

Editör: Haber Merkezi