HABER/YORUM:EROL TAŞKAN
Uzun süredir yollarda görmediğimiz okul servisleri, yüzyüze eğitimin başlamasıyla birlikte çocuklarımızın geleceği için seferber oldu.

Trafikte rastgeldiğiniz okul servislerine, “İçinde benim çocuğum var” duygusuyla bakarak yol verip öncelik tanıyalım.

Hep okul servislerinin çok hızlı gittiğinden ve trafiği riske attığından söz edilir. Ancak meseleye bir de onların gözünden bakarsak, kısıtlı zaman diliminde çeşitli adreslerden öğrencileri toparlayıp derse yetiştirme çabası güden birilerinin varlığından haberdar olabiliriz. 

Belki sizin çocuğunuzun okulu yakındır ve servise gerek olmadan okuluna gidiyordur ya da artık sizin çocuklar okul çağını bitirmiş koca delikanlılardır. Bizim olmasa da o serviste birilerinin çocuğu olduğunu, onun canının okul servisine emanet olduğunu hatırdan çıkarmamalıyız. 

Fazlaca büyük bir araçla trafikte seyretmenin getireceği zorlukları da hesap ederek, mümkün olduğu kadar okul servislerine öncelik tanırsak, sık sık onların hızlı gittiği yönündeki şikayetlerimizi kendi ellerimizle de sona erdirmiş oluruz. 
Karşılıklı hassasiyet ve anlayışla, hayatımızın en kıymetli varlıklarını taşıyan okul servislerine vereceğimiz öncelik, hem o koltuklardaki dünyalar tatlısı çocuklarımızı daha çok koruyacak, hem de el birliği ile şehrimizin trafik yoğunluğunun bir nebze de olsa azalıp düzene girmesine vesile olmanın huzuru da bize en büyük kâr kalacak. 

Elbette ki okul servisi sürücüleri de pürdikkat bir şoförlük sergileyip, ailelerin emanet ettiği çocuklara gözü gibi bakarak, azami ölçüde kurallara uygun bir sürüş tekniği ile işini yapmalı. 
Ayrıca öğrenci indir bindir yapan bir servis gördüğümüzde mutlaka durmalı ya da yavaşlamalıyız. Ömür boyu yüreklerimizi bir kanser uru gibi saracak bir hüzünle yaşamamak ve kimseyi telafisiz acılarla yakmamak için sadece dikkat ve hassasiyetimizi harekete geçirmeliyiz. 

Yetkililerin yazacağı ceza ve uygulayacağı denetimlerden önce, gönül seferberliği ile Çorum’u bu konuda da örnek bir il yapıp, biz kez daha gururla, “Çorumlu’nun yaptığını herkes yapamaz.” diyelim. 
 

Editör: Haber Merkezi