HURŞİT BOZKURT
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çorum Koordinatörü Mustafa Mansur Yalvaçer, gazetimizi ziyaret ederek, 5. Çağrı Dönemi hakkında bilgi verdi. Toplam 250 milyon Avroluk destekten, Çorum’un pay alabilmesi için üreticilere ve sektör temsilcilerine çağrıda bulunan Yalvaçer, “Bu büyük fırsatı, Çorum olarak hep birlikte değerlendirelim.” dedi.

Hayvancılık projeleri ve tarımsal ürünlerin işlenmesi alanlarında gerçekleştirilecek projeler için % 40-70 oranlarında destek sağlayanacağını duyuran Yalvaçer, bu konuda her türlü bilgi paylaşımına ve desteğe hazır olduklarını, Çorum TKDK olarak kapılarının tüm üretici ve yatırımcılara açık olduğunu ifade etti. 
Genel Yayın Yönetmenimiz Erol Taşkan’la görüşerek, destekler hakkında bilgi veren Mustafa Mansur Yalvaçer, 42 ili kapsayan desteklerden, kabul edilen projeler olarak her ilin kendi payını alacağını, bu yeni çağrı dönemine hazırlıklı girmesini arzu ettikleri Çorum’un büyük payı alması için çalıştıklarını dile getirdi. 
Hayvancılık projeleri için 8 Nisan’da başlayacak olan başvurusu süresi 17 Mayıs’ta sona ererken, tarımsal ürünlerin işlenmesi ile ilgili destekler için de 8 Nisan’da başlayacak olan başvuru süresi 24 Mayıs’ta sona erecek. 

Hayvancılık projeleri için 42 ile pay edilecek destek miktarı 170 milyon avro iken, tarımsal ürünlerin işlenmesi için yapılacak projelere ayrılan hibe miktarı 80 milyon Avro olarak belirlendi.
 

Editör: Haber Merkezi