RECEP MEBET
Eski İtfaiye Müdürlüğü’nün yerinde bulunan Telefoncular Sitesi bakımsızlıktan dökülüyor. Gülabibey Mahallesi Nurettinbey Caddesi üzerinde yer alan sitenin, harap bir vaziyette olduğunu dile getiren esnaf ve çevre sakinleri, “Bu görüntü Çorum’a yakışmıyor” diye konuştular.

‘ÇATI KAPLAMALARI TEHLİKE SAÇIYOR’

Çatı kaplamaları dökülen Telefoncular Sitesi’nin çirkin bir görünümde olduğuna işaret eden vatandaşlar, yetkililere seslenerek acilen çözüm beklediklerini vurguladılar.
Haber Merkezimizi arayarak konuyla ilgili şikâyetlerini dile getiren vatandaşlar, yağışlı ve rüzgârlı havalarda çevreye savrulan çatı kaplamalarının tehlike saçtığını söylediler.

‘TEZGÂH AÇMAYA KORKUYORUZ’
“Çatısı uçan sitede tezgâh açmaya korkuyoruz” diyen esnaf ise kaldırımdan gelip geçen yayaların da bu durumdan muzdarip olduklarını kaydettiler.
Mezbelelik bir haldeki sitenin Çorum’a yakışır bir hale getirilmesini isteyen esnaf, “Yıllardır süre gelen bu problem nedeniyle 20’ye yakın büfenin bulunduğu sitede sadece 2 işyeri hizmet veriyor. Bakımsızlıktan virane haline dönen sitenin çatısı da çökmek üzere. Çirkin görüntüsü nedeniyle insanları ürküten sitedeki bazı boş büfeler ise madde bağımlılarının mekanı haline gelmiş durumda” ifadelerini kullandılar.

İKİNCİ EL EŞYA PAZARI ESNAFI DA TALİP
Oto Pazarı’nda hizmet veren Çorum İkinci El Eşya Pazarı esnafının da talip olduğu Telefoncular Sitesi’nde düzenleme yapılmasını isteyen vatandaşlar, yetkililerden ilgi ve destek beklediklerini sözlerine eklediler.