M.BURAK YALÇIN
Çorum-Yozgat Tedarik Zinciri Buluşması Toplantısı’nda konuşan Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, işbirliğin zaman içerisinde büyüyerek tüm Türkiye’de bir kalkınma hamlesine döneceğini söyledi.


Vali Çiftçi, Çorum’un kadim bir kültür, tarih, turizm, sanat ve ticaret şehri olduğunu belirterek, geleceğin ticaret ve sanayi şehri olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini ifade etti.


Çorum’da yaklaşık bin 200 adet küçük ve orta ölçekli işletme olduğunu hatırlatan Çiftçi, bu işletmelerde 21 bin kişinin istihdam edildiğini dile getirerek, “Gelişmiş bir makine ve metal sanayi vardır. Bu alanda faaliyet gösteren 290 firmamız vardır. Bunlardan bazıları anahtar teslim firma yapabilecek kapasiteye sahiptir. Çorum sanayimiz bu kulvarda Gaziantep ve Konya firmaları ile rekabet halindedir. Tarıma dayalı sanayisi ile gelişmiş olan şehrimizde yaklaşık 70 tane tarıma dayalı üretim tesisi bulunmaktadır” diye konuştu.


Bu ilişkide her iki ilinde de kazançlı çıkmasını temenni eden Çiftçi, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Bu işbirliği, dayanışma inşallah zaman içerisinde büyüyerek halka halka diğer illerimizi de içine alacak ve nihayetinde tüm Türkiye ile birlikte bir kalkınma hamlesine dönecektir. Tüm imkanları ile gelişime açık, vizyonu geniş, kalkınma potansiyeli yüksek ilimizin Yozgat’la arasındaki komşuluk ve ticari bağlarının kuvvetlenmesini, bu ilişkide her iki ilimizin de kazançlı çıkmasını temenni ediyorum.”