FATİH BATTAR
Çorum’da proje kapsamında hizmete açılan 'Kitap Kahve'de, öğrencilere kütüphane hizmetinin yanı sıra ücretsiz çay, kahve ve kuru pasta ikramında bulunuluyor.

Çorum Gül, Gençlik Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği (GÜL-DER) tarafından hazırlanıp Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı’nın destekleri ile hayata geçirilen Kitap Kahve’nin açılışı haftasonu gerçekleştirildi.

Açılışa AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Yağbat, Lemzi Çöplü, Turhan Candan, Milli Eğitim Müdürü Yahya Çoban, Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Gül-Der Başkanı Necat Yazıcı, STK temsilcileri ile kitapseverler katıldı.

Okumanın yanı sıra eve ödünç kitap götürme fırsatı sunulan kafede, öğrencilerin bulamadıkları kitaplar talep edilmesi halinde siparişle temin ediliyor.
Programın açılış konuşmasını yapan Gül-Der Başkanı Necat Yazıcı, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2018 yılı Gençlik Projelerini Destekleme Programı kapsamında Gül-Der olarak geçtiğimiz yıl sundukları projelerinin kabul edildiğini söyledi.
Proje ile kitap okumanın bir kültüre dönüşmesi , bir meleke haline gelmesi, ilköğretimden itibaren her yaştan insanımızın güzel ortamlarda kitapla buluşmasını sağlamak olduğunu aktaran Yazıcı, sloganlarının ise  "Okumak sizden çaylar/kahveler bizden” olduğunu belirterek; “Yeterki insanımız okusun.” dedi 
Camia olarak 30 yılı aşkın bir süredir Çorum kültür hayatına kitap üzerinden ellerinden geldikleri kadar mütevazı katkılarda bulunmayı amaçladıklarını ifade eden Yazıcı; “Çünkü biliyoruz ki kitap, bizi geçmiş üzerinden geleceğe taşıyan mühim bir köprüdür. Artık teknolojinin sorgusuz sualsiz tüketicileriyiz. Yanlızca kitaptan değil, maalesef hayattan da ve giderek insanlık değerlerinden de iyive tuzağa düştük. Yani okumalıyız ama derdimiz salt okumak olmamalı. Okumaktan maksadın doğru kavrayış ve ardından irfan sahibi olmak olduğu olması gerektiği gerçeğinden uzağa da düşmemeliyiz. Ahlak sahibi olmayan bir bilgi de, bilgiye yabancı ahlak da makbul değildir. Kapitalist dünyada ahlaksız bilginin, bizim de içinde bulunduğumuz diğer dünyada ise bilgisiz yobazlığın batağına saplanmış durumda. Hem dünyamız hem de insanlık büyük bir tehditle, adeta yokoluşla karşı karşıya. Buna karşı ancak kadim değerlerimizle irtibat kurarak mücadele etmek mümkün olacaktır.” diye konuştu
Konuşmaların ardından protokol üyeleri Kitap Kahve’yi gezerek, kitaplar hakkında bilgi aldı. 


 

Editör: Haber Merkezi