FATİH BATTAR

Çorum İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından Türkiye’de ilk defa emniyet kemerinin önemine dikkat çekmek için proje başlatıldı.

Başlatılan proje kapsamında Çorum ve ilçelerinde faaliyet gösteren yaklaşık 500 berber ve kuaför esnafının televizyonlarında tıraş olmak için sıra bekleyen müşteriler, emniyet kemeri konulu kısa videoları izleyerek bilinçlerindiriliyor.

Çorum’da yapılan denetim ve bilinçlendirme çalışmaları ile emniyet kemeri kullanım oranının arttığına dikkat çeken Trafik Şube Müdürü Bünyamin Demir, Türkiye’de ilk defa emniyet kemeri konusunda yeni bir proje çalışması başlattıklarını ve proje ile günde 5 bin kişiye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Trafik güvenliği eylem planı kapsamında Çorum ve ilçelerinde toplam 500 berber ve kuaför salonunda tıraş olmak için bekleyen müşterilere emniyet kemeri konusunda farkındalık çalışması başlattıklarını belirten Demir; “Berber ve kuaför esnafımıza günlük 10 tane müşteri geldiğini düşünürsek günlük Çorum’da 5 bin sürücü ve yolcuya emniyet kemerinin önemi anlatılmış olacak. Tıraş olmak için sıra beklerken vatandaşlarımız bizim hazırlamış olduğumuz kısa videoları televizyondan izleyerek hem sıkılmayacak hem de emniyet kemerinin önemini bir kez daha kavramış olacak. Kısa videolarımızın yanı sıra vatandaşlarımız için ayrıca Türkiye Trafik Dergisi’ni berber ve kuaför esnafımıza dağıttık.” dedi

Proje kapsamında bir berber dükkanı ziyaret edilerek, projenin tanıtımı yapıldı. Bahabey Caddesi’nde hizmet veren bir kuaför dükkanında sıra bekleyen vatandaşları kısa kaza vidoları izletilerek, emniyet kemerinin önemi anlatıldı.

Berber dükkanında tıraş olmak için sıra bekleyen Gökhan Gümüş, Çorum Emniyet Müdürlüğü’nün yapmış olduğu bu projeyi desteklediklerini ve çok güzel bir proje olduğunu söyledi.

5 yıl önce bir kaza geçirdiğini ve emniyet kemerinin önemini bir kez daha anladığını belirten Gümüş; “5 yıl önce emniyet kemeri takmadığım için vücudumun yarıya kadar camdan çıktım. Emniyet kemerim olsaydı daha az zarar görecektim ama kazadan sonra yüzümde izler kaldı.” şeklinde konuştu

Berber dükkanı sahibi Sinan Öz de trafik şube müdürlüğü ekiplerinin başlatmış olduğu projeyi desteklediklerini belirterek, hem kendileri hem de vatandaşların bilinçlenmesi için anlamlı bir proje olduğunu ifade etti.