M.BURAK YALÇIN
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Çanakkale Zaferi'nin 104. yıldönümü nedeniyle “8 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” programı düzenlendi.

Dün Devlet Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen programa Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Belediye Başkanı Zeki Gül, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, İl Jandarma Komutanı Abdurrahman Başbuğ, İl Garnizon Komutanı Çetin Öcal, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Baro Başkanı Kenan Yaşar, MHP İl Başkanı Arslan Kaynar, MHP Çorum Belediye Başkan Adayı Kenan Şahin, daire ve okul müdürleri, şehit ve gazi yakınları ile çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program açış konuşmaları ile devam etti.
İlk olarak kürsüye gelen Prof. Dr. Hayreddin Karaman AİHL Müdürü Hayri Yıldırım, Çanakkale Zaferi’nin sadece kazanılmış bir savaş olarak görülmemesi gerektiğine dikkat çekerek, “Etkileri ve sonuçları itibariyle iyi değerlendirilmelidir. Bilinmelidir ki, Çanakkale Zaferi Türk Milletinin kaderini olumlu yönle değiştirmekle kalmayıp, dünya milletlerinin düşünce yapısının değişimine de büyük katkı sağlamıştır” dedi.

Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Ercenik ise Çanakkale Zaferi’nde bir dönüm noktasının yaşandığını ve güç dengelerinin tamamen değiştiğini ifade ederek, “Çanakkale Zaferi olayların akışı üzerinde Türk Milletinin belirleyici ve aktif bir yol oynadığı ve de Kurtuluş Savaşımızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu, Başkomutan Atatürk önderliğinde kahramanlık ve fedakarlıkların doruk noktasına ulaştığı bir azmin mücadelesidir. Bu güzel vatanı bize armağan eden şehitlerimiz, vatan uğrunda canlarını vererek kendilerinden sonra gelen kuşaklara en kutsal hak olan yaşam hakkını kazandıran, her sayfası altın harflerle yazılmış Milli tarihimizin mimarı kahramanlardır” diye konuştu.

Vali Mustafa Çiftçi de Çanakkale’de büyük bir imanla direnen milletimizin yiğit evlatlarının, düşmana verdikleri dersle, Anadolu’nun ebedi yurdumuz olduğunu bütün dünyaya bir kez daha tescil ettirdiklerini söyledi.

Çanakkale’de elde edilen zaferin yıllardır ehli salip karşısında gerileyen ordularımızın özgüvenini de arttırdığını ifade eden Vali Çiftçi, “Ayağımızı bastığımız topraklara “bizim” diyebiliyorsak, minarelerimizden günde beş vakit ezan sesleri yükseliyorsa, bunda en büyük pay mübarek şehitlerimizindir. Türkiye’miz büyük devlettir. Korunması ve yaşatılması zordur. Bu topraklarda yaşamanın bir bedeli vardır. Biz bunu başka milletlerde olmayan hasletlerle başarıyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler “Çanakkale Şehitleri” şiirini seslendirdiler.
“Çanakkale Geçilmez” tiyatro oyununun ardından ise program sona erdi.

Editör: Haber Merkezi