EROL TAŞKAN

Muharip Gaziler Derneği Çorum Şube Başkanı Kıbrıs Gazisi Muharrem Gül, ABD'nin başlattığı ekonomik saldırılara cevap verdi. "Bu vatanı kanla aldık, parayla hiç satmayız." diyen Gül, herkesin bu savaşta mevziisini alıp, ülkesini koruması gerektiğini söyledi.

Döviz kurundaki yaşanan dalgalanmaların, basit bir ekonomik mesele olmadığına işaret eden Muharrem Gül, her türlü hileyi kullanıp çökertemedikleri Türkiye'yi bu kez de ekonomik saldırılarla yıkmaya çalıştıklarını dile getirdi.

"Biz bu vatanı canımızla, kanımızla kazandık ve bugünlere getirdik. Hiç bir ekonomik güç, bizim vatanımızı bölüp parçalayamaz. Ecdadımız Çanakkale'de kumanyasız kaldığı halde, ayağına giyecek çarık bulamadığı halde teslim olmadı, bugün mü teslim olacağız. Bizim anlayışımızda para el kiridir. Ondan öte bir değeri de yoktur. Bizim gerçek değerimiz vatanımız ve istiklalimizdir." diyen Muharrem Gül, herkesi bu milli mücadeleye destek vermeye davet etti.

Vatan olmadıktan sonra hiç bir şeyin anlam ve değeri olmadığını söyleyen Gül, "ABD de hiç kimse, Türkiye'nin bizim için değerini ölçemez. Onlar bizi de kendileri gibi sanıyorlar. Üç kuruşa ülkesini satanlarla bizi karıştırıyorlar. Bu millet tarihin hiç bir döneminde kimseye boyun eğmemiştir, bunu da cümle aleme ilan etmiştir. Canından daha değerli saydığı vatanını korumakta gözünü bile kırpmayıp, canını ortaya koyan bu millet, her türlü fedakarlığı yapmaya da dünden razıdır. Ölümden öte yol yok deyip, vatanı için seferber olanların yaşadığı bir ülkeyi, ekonomik saldırılarla yok edeceğini sananlar ya tarih bilmiyor ya da bu milleti tanımıyor." diye konuştu.