RECEP MEBET
‘Abdulkadir Ozulu’ya Vefa Gecesi’ önceki gün Çorum Devlet Tiyatro Salonu’nda gerçekleşti.
Gazetemiz yazarlarından Abdulkadir Ozulu’ya duyulan sevgi ve saygının muhteşem bir tabloya dönüştüğü program, Çorum Belediyesi ve Hitit Üniversitesi işbirliğinde organize edildi.


Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Meral Demiryürek ile Şair-Yazar Halit Yıldırım koordinatörlüğünde düzenlenen programa Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Çorum Barosu Başkanı Av. Kenan Yaşar, Çorum Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı Mehmet Yolyapar, Cemiyet Başkanı Şevket Erzen, Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan, bazı daire ve okul müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler ve eğitimciler, Çorumlu şair, yazar ve sanatçılar ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Sunuculuğunu Burcu Özaydın Yakıştıran’ın üstlendiği program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı.

ÇORUM’UN HAFIZASI ve KÜLTÜR DEĞERİ
Çorum Belediyesi Basın Birimi tarafından hazırlanan ‘Abdulkadir Ozulu’ konulu kısa film gösteriminin ardından sırasıyla kürsüye davet edilen Altınokta Körler Derneği eski Başkanı Fazlı Koçak, Eğitimci-Yazar Ethem Erkoç, Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan ile Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan birer konuşma yaptılar.
Abdulkadir Ozulu’yla ilgili anılarını paylaşan konuşmacılar, Çorum’un hafızası ve yaşayan kültür değeri Ozulu’ya sağlık ve afiyetler dileyerek organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ettiler.

 

OZULU’NUN ŞİİRLERİNİ OKUDULAR
Açılış konuşmalarının ardından sahne alan Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı öğrencileri, Ozulu’nun şiirlerini okudular. Öğrencilerden Tülay Ustaoğlu ‘Kuşlar Bizi Terk Etti’, Dursun Ulaş ‘Ölürüm’, İpek Sıla Aras ‘Düşlerken’, Muhittin Türk ise ‘Durduğun Yer Aşk Dediler’ adlı şiirleri okudu.

 

ABDULKADİR OZULU’YA EN GÜZEL ARMAĞAN
‘Abdulkadir Ozulu’ya Armağan’ adlı kitabın tanıtım ve takdiminin de yer aldığı programda, Eğitimci-Yazar Ozulu ile yapılan söyleşi büyük ilgi gördü.

Programın koordinatörlerinden Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Meral Demiryürek, merak edilen sorulara cevap ararken, Şair-Yazar Halit Yıldırım ise Ozulu’nun şiirlerinden bestelediği bir eseri seslendirdi. Yıldırım ayrıca, ‘Hocaların Hocası’ olarak bilinen Emekli Öğretmen Mehmet Metin Aşkın’ın Ozulu için kaleme aldığı mektubu okudu.
Söyleşi sırasında yöneltilen soruları büyük bir içtenlikle cevaplayan Ozulu, anlattığı hatıraları ve verdiği mesajlarla dinleyenlerden büyük alkış aldı.

Araştırmaları başta olmak üzere gerçekleştirdiği çalışmalarla şehrin kültürel birikimine unutulmaz katkılar sağlayan Ozulu’ya, programın sonunda ‘Abdulkadir Ozulu’ya Armağan’ adlı kitap ve çiçek takdim edildi.
Yazılarıyla hazırlanan armağan kitabına katkı sağlayan yazarlar, programın finalinde Ozulu ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler. Çorum’dan ve şehir dışından gelen dostlarıyla hasret gideren Ozulu, bazı okurları için kitaplarını da imzaladı.


 

Editör: Haber Merkezi