HABER/YORUM:EROL TAŞKAN
“Bir yıllık yol yamalı bohçaya döndü” başlıklı haberimize konu olan Ortaköy Yolu Büyükyokuş üzerindeki yeni yapılan kısım, baştan sona tekrar söküldü. 

Elbette yapılan yanlış imalatın düzeltiliyor olması güzel bir gelişme fakat, neredeyse yeni yapılan pek çok yolun sürekli tamir gerektiriyor olması da insanın aklına “Neden hep böyle oluyor?” sorusunu getiriyor. 
Basit akılla düşünüldüğünde bile bu işin bir mühendislik hesabı olduğu, standartlarının önceden belli olduğu gelebiliyorken, ortaya çıkan işlerin bir ay sonra patlıyor olması neyle izah edilebilir?

Bu düşünceden hareketle, gerek müteahhidin gerekse onu kontrol eden birimlerin görev ve sorumluluklarını tam olarak yerine getiremediği anlaşılıyor. 
Be kardeşim madem yapıyorsunuz, onca masraf ediliyor, ama yine de yapılan işler vatandaşın işini kolaylaştırmak yerine her daim çileye dönüşüyorsa, bunda bir yanlışlık yok mu?

Bu işlerin ikinci masrafı ister devletten çıksın isterse müteahhidin sırtına yamansın, sonuçta milli servet heba ediliyor. Şunu baştan doğru yapsanız da hem milli servetimiz heba olmasa, hem de vatandaş çile çekmese olmaz mı?

Bir sözüm de siyasete olacak, o koltukları nefis tatmin yeri olarak görmeyi bırakıp, siyasi ikballeriniz için kendi yolunuza taş döşeyeceğinize, milletin yoluna özen gösterin, inanın o zaman bu millete daha sevimli gelirsiniz. Hoş millete sevimli gelmek gibi bir derde ne hacet denilebilir, çünkü genel merkezleri kuşatmak milletin gönlünü kazanmaktan daha kolay. Öyle ya, onca milletin gönlünü kazanmak mı kolay, yoksa genel merkezlerde birkaç ağababanın gönlünü kazanmak mı?