EROL TAŞKAN
İskilip'te inşaat çalışmaları süren Çakmak Dede Yatılı Hafızlık Kuran Kursu inşaatının, neredeyse durma noktasına geldiğini duyurduğumuz haberimiz üzerine, konuyla ilgili harekete geçen Vali Mustafa Çiftçi, çok sayıda il valisi ile görüşerek, Çakmak Dede Kuran Kursu için müftülükler aracılığı ile yardım toplanacağını bildirdi. 

İskilip'in ilim ve irfan yolunda tarihe dayalı köklü bir geçmişi bulunduğunu ifade eden Vali Mustafa Çiftçi, hafızların ve ilim adamlarının yetişmesinde İskilip'in başlı başına medrese görevi gördüğünü belirtti. 
Sayısız hafız yetiştiren Çakmak Dede Hafızlık Kursu'nun hizmetlerini yeni binasında sürdürmesi için konuyu yakından takip ettiğini belirten Vali Mustafa Çiftçi, Konya, Karaman, Bursa, Aksaray, Kırşehir başta olmak üzere bağış konusunda çok sayıda Vali ile görüştüğünü ve yardımların artmasını sağlayacaklarının müjdesini verdi.

Tamamlandığında bölgenin en büyük yatılı hafızlık kursu olma özelliğine sahip olacak Çakmak Dede Yatılı Hafızlık Kur'an Kursu, genç hafızların yetişip, ilim ve Kur'an yolunun hadimleri olmasına vesile olacak.