FATİH AKBAŞ

Okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı her yıl olduğu gibi bu senede 81 il ve 957 ilçede Yaz Kur’an Kursları açtı.

BU SENE Kİ SLOGAN

Kursların bu sene ki sloganı ise  ‘Cami de Çocuk Sesi, Vatanımın Neşesi’ olarak belirlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı   camii ve Kur’an Kurslarında açılan kurslarda yaz tatili boyunca çocuklara Kur’an-ı Kerim, siyer, ibadet, ahlâk ve dini bilgiler eğitimi verecek.

Yaz Kur’an Kursları’nın başlaması nedeniyle Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde açılış töreni düzenlendi.

Programa İl Müftü Vekili Abdullah Pamuklu, Din Eğitimi ve Hizmetleri Şube Müdürü Abdullah Salman, Diyanet-Sen Çorum Şube Başkanı Ali Yıldız, Erol Olçok İmam Hatip Lisesi Müdürü Bekir Tokgöz, Din Görevlileri, öğrenciler ve velileri katıldı. Emre Camii Müezzini Murat Küyük'ün Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program da yine İmam Hatip Tatbikat Cami öğrencilerinden Mahmut Esad Bolat Kur'an-ı Kerim okudu.

‘ÇOCUKLAR DİNİ DOĞRU KAYNAKTAN ÖĞRENMELİ’

Törende konuşan İl Müftü Vekili Abdullah Pamuklu, Kur’an’a ve sünnete önem verilmesinin gerektiğini vurgulayarak, "Çocuklarımız bizim geleceğimiz" dedi. Yaz Kur'an Kurslarının öneminden bahsederek sözlerine devam eden Pamuklu, çocukların dini doğru kaynaktan en iyi şekilde öğrenmeleri noktasında Müftülük olarak her türlü gayreti gösterdiklerini belirtti.

‘ÇOCUKLARIN GÖNÜLLERİNİ PEYGAMBER AHLAKIYLA DOLDURMAYA ÇALIŞACAĞIZ’

Velilerin de çocuklarını Yaz Kur'an Kurslarına göndermelerini isteyen Pamuklu, "Yaz Kur’an Kurslarını çocuklarımız için bulunmaz bir fırsat bilelim. Cenab-ı Allah bizlere ilk emrinde 'Oku' diye buyuruyor. Yine Peygamberimiz (s.a.v.) bir hadis-i şeriflerinde 'Sizin en hayırlınız Kur'an-ı öğrenen ve öğretenlerdir.' buyuruyor. Yaz Kur’an Kurslarımız da bun anlamda bizim için bir milat olmalı. Çocuklarımızın temiz, saf dimalarına aynen mermere işler gibi Kur'an-ı Kerim'i nakşedeceğiz. Çocuklarımızın gönüllerini, zihinlerini, Peygamber (a.s.)'ın ahlakıyla doldurmaya gayret edeceğiz. Eğer ki dolduramazsak birileri çocuklarımızın dimalarını yanlış bilgilerle doldurur ve bizlerde nasıl olduğunu dahi anlamadan çocuklarımızı elimizden uçup giden kuş misali kaybetmiş oluruz. İşte bu yüzden Rabbimizin Kur'an-ı Kerimdeki emri gereği kendimizi ve çocuklarımızı yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten korumamız gerekiyor.

‘MUTLAKA DEĞERLER EĞİTİMİ VERMELİYİZ’

Biz aileler çocuklarımıza bu eğitimi veremezsek hiçbir zaman onlardan şunları talep etmeye hakkımız yoktur. Bizim de yavrumuz, evladımız Hz. Yusuf gibi güzel olsun, Hz. İsmail gibi annesini ve babasını seven ve itaat eden olsun, Peygamber (a.s.)'ın ehli beyt-i gibi olsun gibi diyemeyiz. Bu yüzden çocuklarımıza mutlaka sahip çıkarak onlara adab-ı muaşeret eğitimlerini ve değerler eğitimlerini vermemiz gerekiyor. Bu eğitimlerin en güzel dilimlerinden biride yaz kuran kurslarımızdır” diyerek sözlerini tamamladı. Programın kapanış duasını ise İmam Hatip Tatbikat Cami İmam-Hatibi Abdulkadir Tural yaptı. Dün başlayan Yaz Kur'an Kursları 17 Ağustos 2016’da sona erecek.

DÖNEM SİSTEMİNE GEÇİLDİ

Daha önce kur sisteminin uygulandığı Yaz Kur’an Kurslarında bu sene kur sistemi kaldırılarak dönem uygulamasına geçildi. İki dönem halinde uygulanacak program çerçevesinde yaz tatili için şehir değiştirmek durumunda kalan öğrenciler gittikleri yerde kayıt olup kursa devam edebilecek.

DERS MATERYALLERİ  YENİLENDİ

Daha önce Dinimi Öğreniyorum 1-2-3 kitapları kur esasına göre hazırlanmış ve uzun yıllar kullanılmıştı.

Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü yaptığı çalışmalar neticesinde Dinimi Öğreniyorum ve Etkinlik Kitabı isimli iki yeni kitabı tüm öğrencilere ücretsiz dağıtacak.