AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, “104 yıl önce tarih sahnesinden silinmek istenen bir millet, Çanakkale’de yeniden doğuşun, yeniden şahlanışın destanını yazmıştır. Döneminin bütün savaş taktiklerinin, denizde, karada, havada en üst seviyede kullanıldığı Çanakkale Muharebeleri, gerçek gücün teknoloji değil, inanç olduğunu dünyaya unutulmayacak bir şekilde göstermiştir” dedi.


Mesajına, “Yahya Kemal bu diriliş destanının şu mısralarıyla tasvir etmiştir: ‘Şu kopan fırtına Türk ordusudur Yârabbi! / Senin uğrunda ölen ordu budur Yârabbi! / Tâ ki yükselsin ezanlarla müeyyed nâmın, / Gaalib et, çünkü bu son ordusudur İslâm'ın!’ Yahya Çavuşlar, Seyit Onbaşılar bu şuurla yürüyerek Çanakkale kurtuluş destanını yazdılar” ifadeleriyle devam eden Milletvekili Erol Kavuncu, “Çanakkale mücadelemiz, hem istiklal, hem de istikbal mücadelemizin destanlaşmasıdır. Çanakkale Zaferi, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla bir milletin omuz omuza vererek üstlendiği büyük mücadelenin adıdır. Mehmetçiğin, imanından aldığı güçle bütün dünyaya “Çanakkale geçilmez” diye haykırdığı, tertemiz alnından vurulup toprağa düştüğü yerdir. Vatanını ve bağımsızlığını canı pahasına korumaya ant içmiş bir millet karşısında durabilecek hiçbir kuvvetin olamadığını gösteren bir zaferi tarihe unutulmayacak bir şekilde kazıyan atalarımız milyonlarca mazlum için de umudun adı olmuştur. Anadolu’nun dört bir yanından şehadet şerbetini içmek için gelen kahramanlar yanında ta Üsküp’ten, Bosna’dan gelenler de vardı. Bu nedenle Çanakkale bir var oluş mücadelesiydi. Etnik köken gözetmeden, inanç farklılıkları olmadan farklı coğrafyalardan kopup gelen vatan sevdalıları aynı amaç için şehit olup yan yana yattıkları Çanakkale sırtlarında hala ebedi nöbetlerine devam etmektedirler. 


Yaşadığımız coğrafya ve üstlenmiş olduğumuz misyon nedeniyle yedi düvelin gözünü diktiği bir sürecin içerisinden geçmekteyiz. Dolayısıyla, Çanakkale’nin anlamını ve önemini kavratamadığımız, bu zaferin geçmişimiz, bugünümüz ve geleceğimiz için ne ifade ettiğini aklına ve kalbine nakşedemediğimiz her evladımızın vebali omuzlarımızdadır.  Bu asil ve aziz millet, rengini şehitlerimizin kanından alan bayrağımızın indirilmesine, şehadetleri dinin temeli olan ezanlarımızın susturulmasına asla müsaade etmeyecektir. Zaferimizin 104. Sene-i devriyesinde, Çanakkale’de destan yazan şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle, şükranla yâd ediyorum” şeklinde kaydetti.     (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi