‘Can Taşıyoruz Hayatı Paylaşıyoruz (CANDAŞ)’ projesi kapsamında Hitit Üniversitesi yerleşkelerine konulacak olan kedi evlerinde son aşamaya gelinirken, mahalle aralarına konulacak besleme kaplarının prototipi hazırlandı.

Alaca Veterinerlik Meslek Yüksek Okulu öğrencileri projeye katkı sağlarken, pratiklerini geliştirmek üzere Çorum Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü Rehabilitasyon Merkezinde eğitim alıyor. Hayvan bakımevlerinde hayvanların bakım ve tedavilerinin yapılmasına yardımcı oluyorlar.

Öte yandan CANDAŞ proje ekibi, proje faaliyetleri kapsamında Samsun Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Veteriner İşleri Müdiresi Paria Tabatabaei ev sahipliğinde veteriner hekimlerden çalışmaları ve faaliyetleri hakkında brifing alan ekip, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin sokak hayvanları rehabilitasyon merkezi fiziki imkânları ve çalışma koşullarını yerinde gördü.
Çorum’da yapılması planlanan hazırlık aşamasındaki çocuk köyü ve hayvan hastanesi ile ilgili olarak Samsun Veterinerlik İşleri Müdürlüğü barınak ve hayvan hastanesi tesislerinde iyi uygulamaların Çorum’a transferi amacıyla çalışmalar hakkında bilgi edinildi. 

Hitit Üniversitesi Hayvan Hakları Kulübü öğrencileri de proje çalışmalarına dahil edildi.

Editör: Haber Merkezi