EROL TAŞKAN
Öğrencisini kurtarmak için, yüzme bilmediği halde bir an bile tereddüt etmeksizin suya atlayıp öğrencisini kurtaran ve bu uğurda da kendi canından olan Kahraman İmam Mehmet Çıtak’ın ardından göz yaşı döken hafız Muharrem Çelebi Ateş, “Ömrüm boyunca okuyacağım her hatmi, benim canımı kurtarmak için kendi canından geçen hocama ithaf ediyorum. Elbiseleriyle suya atlayıp yanıma geldi, gülüyordu. Beni önce omuzlarına alıp kenara attı. Sonra bir kez daha sırtına alıp sahile doğru fırlattı. Beni kurtarmak için kendi canından geçti.” dedi.

'EVLADIMIZIN KURTULUŞUNA BİLE SEVİNEMEDİK'

Ölümden dönen evlatlarının kurtuluşu için sevinemediklerini söyleyen anne Ferdane Ateş, oğluyla birlikte Mehmet Çıtak'ın ardından göz yaşı döküyor. Çıtak'ın evlatlarını oğlu Muharrem'in kardeşleri olarak ifade eden acılı anne, sürekli hocasını düşünen oğluna destek olup teskin etmeye çalışıyor. 

Baba Nuh Ateş de çok karmaşık duygular içinde olduklarını belirterek, Çıtak ailesine sabırlar diledi. 
Anne Ferdane Ateş, dualarla andığı Mehmet Hoca için, "O bizi evlatsız bırakmamak için kendi evlatlarını yetim bıraktı. Ömrünü ilme adamış bir insan olarak, hayata veda ederken de cümle aleme kahramanca bir insanlık dersi bıraktı." diye konuştu.

ACILI BABA: 'BEN ONU KENDİ EVLADIMIN YERİNE SAYIYORUM."

Gözü gibi bakıp büyüttüğü oğlu Mehmet Çıtak'ın acılı babası, tüm üzüntüsüne rağmen oğluyla gurur duyduğunu belirterek, "Oğlum bir canı kurtardı. Bundan sonra kurtardığı küçük hafızımızı ben evladımın yerine koyuyorum. O da bizim evladımız oldu." dedi.

Oğlunun yüzme bilmediği gibi, paçasını sıvayıp ayağını suya bile sokmayan bir insan olmasına rağmen, elbiseleriyle suya atlayıp canını ortaya koymasını mahzun fakat gururlu sözlerle aktaran Baba Reşit Çıtak. oğlunun ömrü boyunca çok sessiz, sakin ve saygılı bir insan olduğunu, karıncayı bile incitmeyecek düzgün bir ahlaka sahip olduğunu ifade etti.

 Oğlundan geriye kalan torunlarıyla acısını dindirip onlarda teselli bulan Reşit Çıtak, 12 yaşından itibaren eğitim ve görev için kendilerinden ayrı olduğunu söylediği oğluna hiç bir zaman doyamadığını, kadere razı olsa da kalbinin söz dinlemediğini söyledi. 

Vefatıyla kendisini tanıyan herkesi büyük bir üzüntüye boğan Mehmet Çıtak, dosdoğru yaşadığı hayatını yeni bir başkanının iyiliği için feda ederek, tarifsiz bir kahramanlığın örneğine de imza attı. 
O'nun için anlatılan tüm cümlelerin özeti, sahabe gibi yaşadı, sahabe gibi veda etti ifadeleri oldu.

‘OĞLUMLA GURUR DUYUYORUM’

Oğlu Mehmet Çıtak’ı anlatırken göz yaşlarını tutamayan baba Reşit Çıtak, “Oğlum bize büyük bir acı bırakmış olsa da, ondan daha büyük bir gurur bıraktı. Oğlumla gurur duyuyorum.” dedi.