FATİH BATTAR

DSİ 5.Bölge Müdürlüğü tarafından arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri projesi kapsamında Alaca ilçesine bağlı Çatak köyünde tapu tescil işlemleri tamamlanan çiftçilere tapuları teslim edildi.

2018 yılında Tarım ve Ormancılık İl Müdürlüğü’nde olan arazi toplulaştırma, tarımsal sulama ve sulamaya ilişkin desteklemelerin Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'ne devredilmesiyle Alaca’ya bağlı Çatak köyünde DSİ 5.Bölge Müdürlüğü tarafından arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri projesi kapsamında tapu tescil işlemleri tamamlanan çiftçilere tapuları teslim edildi.

Tapu teslim törenine Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Belediye Başkanı Zeki Gül, Vali Yardımcısı Recep Yüksel, İl Jandarma Komutanı Albay Abdurrahman Başbuğ, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, DSİ 5.Bölge Müdür Yardımcısı Saadettin Ceylan, Alaca Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Alaca Belediye Başkanı Muhammed Esat Eyvaz, kurum müdürleri, daire amirleri ile köy halkı katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Halk Oyunları ekibi gösterisi ile devam etti. Konuşmaların ardından protokol üyeleri tapu tescil işlemleri tamamlanan çiftçilere tapularını verdi.

Arazi toplulaştırması kapsamında Çatak köyünde toplam 904 hektar alan toplulaştırıldı. 848 parsel alan ise 5512e kadar düştü.

Editör: Haber Merkezi