FATİH BATTAR

Çorum’da CHP Örgütü tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla zafer yürüyüşü ve fener alayı düzenlendi.

Saat 20.00’de İpek Taksi kavşağında toplanmaya başlayan CHP’liler, ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle marşlar eşliğinde Bahabey Caddesi’nde yürüyüşe geçti.

Yoğun katılımın olduğu Zafer Yürüyüşüne CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, CHP Basın Sözcüsü İlhami Türksal, CHP Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, İl Genel Meclisi Üyesi Yıldız Bek, Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş, Belediye Meclis Üyeleri Necdet Biçer ve Özgür Kılıç, Eski İl Başkanı Gazi Özkubat, Eski Milletvekili Feridun Ayvazoğlu,  Kadın Kolları İl Başkanı Gülhan Eke, Gençlik Kolları İl Başkanı Onur Topkül, il-ilçe, kadın ve gençlik kolları yöneticileri ile çok sayıda yurttaş katıldı.

Geniş güvenlik önlemleri içeresinde gerçekleştirilen Zafer Yürüyüşü ve Fener Alayı, Atatürk Anıtı’nda yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi’nin konuşması ile sona erdi.

CHP Çorum İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi Konuşmasında; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başlatılan Ulusal Kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesi, 30 Ağustos 1922'de, Türk ulusunun yeniden dirilişidir. 30 Ağustos 1922 tarihi, Türk ulusunu esir etmek isteyen emperyalist güçlere karşı; kadınıyla çocuğuyla, ordusuyla, toplumun tüm kesimleri ile; dil, din, ırk, mezhep ve inanç farkı gözetmeksizin hep birlikte verdiği bir savaşın ve ulusal benliğini kurtardığı ve Zafer Destanının yazıldığı gündür.  Türk Ulusu Birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde; Kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere, 30 Ağustos Zaferi ile tüm Dünya'ya ve mazlum halklara da örnek teşkil edecek biçimde unutulmayacak bir ders vermiş olan milletimiz, hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir. Birlik ve beraberliğimizi geçmişte olduğu gibi bugün de bozmak isteyen bazı güçler mutlaka olacaktır. Ancak bu güçlere karşı 96 yıl önce nasıl mücadele ettiysek bugün de aynı mücadeleyi verme kararlılığı ile mücadeleye devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnetle anıyor, tüm ulusumuzun Zafer Bayram'ını en içten duygularla kutluyorum.” dedi.