18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 104. yıldönümü nedeniyle açıklama yapan Saadet Partisi Çorum İl Başkanı Faruk Cıdık, “Kim menfaatini milletin önünde tutuyorsa hesabını veremez.” dedi. Çanakkale'de binlerce gencin gönüllü olarak cepheye koşup, vatan için, namus için, bağımsızlık için gözünü kırpmadan şehit düştüğünü ancak bu şehitlerin torunlarının birbirlerine düşman hale getirilmeye çalışıldığını ifade eden SP İl Başkanı Faruk Cıdık, “Böyle bir dönemde kim kendi ikbalini vatanın istikbalinden önemli görüyorsa, kim kendi çıkar ve hesabını milletin menfaatinin önünde tutuyorsa bunun ne tarih önünde ne de millet vicdanında hesabını veremez." dedi.
 

‘AYRIŞTIRAN DEĞİL BİRLEŞTİREN ÜSLUBU ORTAYA KOYMALIYIZ’
“Bu vatan, ecdadımızın canları pahasına koruyup bize teslim ettikleri kutsal bir emanettir.” diyen Cıdık, açıklamasına şöyle devam etti: “Hepimiz bu tarihi sorumluluk ve şuurla hareket etmek zorundayız. Suni ayrışmalarla, gerginlik ve kutuplaşmalarla zaman kaybetmek yerine, Yeniden Büyük Türkiye'yi kuracak iradeyi ortaya koymalıyız. Çanakkale'yi geçilmez yapan o inanç ve kardeşlik ruhunda birleşmek zorundayız. Ayrıştıran değil birleştiren bir üslubu ortaya koymalıyız. Çünkü bizim en büyük güvencemiz, geçmişte olduğu gibi yine kardeşliğimiz, birlik ve beraberliğimiz olacaktır.
Bu temenni ile milletimizin Çanakkale Zaferi'ni kutluyor, bu vatanı canları pahasına bizlere emanet eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum." (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi